ACTUALITATE

Turul Ciclist al României, în această săptămână, la Deva. Unde vor fi restricții de circulație

Turul Ciclist al României, în această săptămână, la Deva. Unde vor fi restricții de circulație

A 54-a ediție a Turului Ciclist al României, care aliniază la start 16 echipe din zece țări, începe în 30 august, la Timișoara, și se termină în 5 septembrie, la București. Traseul are peste 800 de kilometri și trece prin Lugoj, Hunedoara, Deva, Orăștie, Sebeș, Sibiu, Făgăraș, Râșnov, Brașov, Ploiești.

La Deva, fanii ciclismului sunt așteptați să-i aplaude pe cicliști în 1 septembrie, la finalul etapei I (201 kilometri), cea mai lungă, cu start de la Timișoara, și în 2 septembrie, la startul etapei II (155 de kilometri), etapa regină, care se termină pe cățărarea de la Păltiniș.

Înainte ca Turul să ajungă în oraș, copiii sunt invitați la o competiție organizată special pentru ei, pe ultima porțiune din traseul profesioniștilor.

Programul Turului României la Deva

1 SEPTEMBRIE

Cursa Copiilor, Bulevardul 22 Decembrie, intersecție cu Strada Carpați, între orele 14:00-17:00. Competiția este deschisă participanților între 3 și 14 ani. Sunt acceptate bicicletele cu pedale, fără pedale sau cu roți ajutătoare. Înscrierile se fac la fața locului, de la ora 15:00. S primesc medalii de finisher și premii pentru locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă (băieți și fete).

Sosire pluton Turul României, Bulevardul 22 Decembrie, intersecție cu Strada Carpați, ora 17:00 (estimată).

Festivitatea de premiere etapa I – Bulevardul 22 Decembrie, intersecție cu Strada Carpați, ora 17:30.

Circulația va fi restricționată de la intrarea în Deva dinspre Sântuhalm: DN 7 (E79) – bretea spre centru – Bulevardul 22 Decembrie, cu 15 minute înainte de sosirea cicliștilor, respectiv în intervalul aproximativ 16:45-17:15, dar acesta poate suferi modificări în funcție de evoluția cursei.

2 SEPTEMBRIE

Start festiv etapa II (Deva-Păltiniș), Bulevardul 22 Decembrie, intersecție cu Strada Carpați, ora 12:00. Echipele vor fi prezente la start de la ora 10:50 pentru semnături.

Cicliștii amatori sunt așteptați și la celelalte competiții conexe organizate la Turul României: Cursele de copii de la Timișoara și București și competiția King of the Mountain de la Păltiniș.

Organizatorul competiției, Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Auchan Retail România, sunt bucuroși să ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaționale și așteaptă pe traseul Turului, în punctele de start și de finiș, cât mai mulți suporteri care să-i încurajeze pe cicliști, cu respectarea măsurilor de securitate sanitare specifice acestei perioade.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − one =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni

HunedoaraMea.ro1 decembrie 2022

Încă șase proiecte depuse de Primăria Deva prin PNRR

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2022

PRESShub: Cum te poți apăra de efectele nocive ale poluării. Campanie pentru aer curat

HunedoaraMea.ro23 noiembrie 2022

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

HunedoaraMea.ro17 noiembrie 2022

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

Delegație norvegiană și reprezentanți ai Fundației Mihai Eminescu Trust, parteneri în proiectul de restaurare a Sarmizegetusei Regia, în vizită în județ

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

A fost atribuit contractul pentru construirea creșei din cartierul devean Dealul Paiului

HunedoaraMea.ro10 noiembrie 2022

PressHUB: Achiziții în lanț în instituțiile publice pentru ultimul model de Iphone

HunedoaraMea.ro3 noiembrie 2022

Bani de la bugetul local pentru cabinete medicale școlare

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022