ACTUALITATE

Un consorțiu de firme sud coreene, interesat de cumpărarea Termocentralei Mintia

Un consorțiu de firme sud coreene, interesat de cumpărarea Termocentralei Mintia

Conducerea Prefecturii Hunedoara a avut luni o întâlnire cu o delegație a unui consorțiu de firme sud coreene interesat de achiziționarea Termocentralei Mintia.

La discuții au fost prezenți prefectul Călin Petru Marian, subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell, administratorul special al CEH, Cristian Roșu, și reprezentantul administratorului judiciar, Emil Gros.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, grupul de firme din Coreea de Sus, format din companiile „AKEDA”, „Hyunday- Power Systems” și „BKB”, intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producția de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan și panouri fotovoltaice. În acest sens, reprezentanții consorțiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Ministerul Energiei după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocentrală. Firmele sud coreene sunt implicate în investiții în energetică și în alte țări din Europa și Asia dar și de pe alte continente. 

Prefectul i-a informat pe investitori că județul Hunedoara dispune de forță de muncă bine pregătiră pentru producția de energie iar resursa umană de care va fi nevoie poate fi folosită atât din cea existentă cât și dintre cei care se vor pregăti în școală, la nivel de învățământ mediu și superior. De asemenea, Călin Petru Marian a transmis delegației din Coreea de Sud că va acorda tot sprijinul instituțional și în acest caz dar și pentru alte eventuale investiții economia hunedoreană. 

„Pentru noi, sprijinirea investițiilor în economia județului constituie o prioritate a activității și este foarte important ca eventualele parteneriate economice să fie eficiente și benefice pentru ambele părți.” a declarat prefectul județului Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − eight =

Mai mult in ACTUALITATE

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Pompierii din Petroșani care au participat la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia, distinși cu Diplome de Excelență

HunedoaraMea.ro3 septembrie 2021

Mircea Rednic, Florea Vaetus, Dorin Mateuț și Ioan Petcu vor primi titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara”

HunedoaraMea.ro2 septembrie 2021

Peste 30 de cazuri noi de COVID-19 în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro2 septembrie 2021

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro30 august 2021

Europarlamentarul Iuliu Winkler, despre Congresul UDMR din 17 septembrie: „UDMR va adopta o viziune despre modernizarea țării pe termen mediu și lung”

HunedoaraMea.ro30 august 2021