COMUNITATE

Un nou vaccin pentru copiii sub 1 an, vaccinul pneumococic. Peste 2000 de doze, repartizate pentru județul Hunedoara

Un nou vaccin pentru copiii sub 1 an, vaccinul pneumococic. Peste 2000 de doze, repartizate pentru județul Hunedoara

Ministerul Sănătății a introdus un nou tip de vaccin în Calendarul Național de Vaccinare – vaccinul pneumococic, care va fi administrat gratuit de către medicii de familie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit un număr de 2060 doze de vaccin pneumococic conjugat cu 13 valențe, prin care, susțin autoritățile sanitare, vor fi prevenite boli precum pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice și otitele.

Vaccinul va fi administrat la vârsta de 2, 4 și 11 luni, campania de vaccinare antipneumococică fiind programată să înceapă în prima săptămână a lunii octombrie.

“În rândul copiilor, bolile pneumocice pot provoca afecţiuni grave sau chiar decese. Conform datelor oficiale, tara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia – o boală prevenibilă prin vaccinare – constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. (…) Dozele de vaccin achizitionate de catre Ministerul Sănătătii acoperă necesarul pentru intreaga tara pentru campania de imunizare din acest an, precum si pentru primele luni din 2018. Ca si în cazul altor vaccinuri din Programul National de Vaccinare, Ministerul Sănătătii a semnat un Acord Cadru de achizitie cu producătorul, pentru o perioadă de 4 ani. În acest mod, vor fi preîntâmpinate orice dificultăti legate de disponibilitatea acestui vaccin în viitor”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

12 − 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

salon carte main

Salonul Hunedorean al Cărții, ediția a XVIII-a (A)

HunedoaraMea.ro18 octombrie 2017
stelele cetatii

Festivalul-concurs de muzică pop „Stelele Cetății”, la a 35-a ediție. Vezi condițiile de participare și programul evenimentului

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2017
Afis Exarhu

Lansare de carte Răzvan Exarhu, la Salonul Hunedorean al Cărții – „Fericirea e un ac de siguranță”

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2017
Afis SABINA FATI

Lansare de carte a jurnalistei Sabina Fati, la Salonul Hunedorean al Cărții – „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”

HunedoaraMea.ro13 octombrie 2017
Afis V. ARACHELIAN

Vartan Arachelian își lansează la Deva cartea „Scânteia vine de la Moscova”

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2017
IF

Peste 100 de edituri, la Salonul Hunedorean al Cărții. Lansări de carte, întâlniri cu scriitori, noutăți editoriale. Vezi programul evenimentului

HunedoaraMea.ro11 octombrie 2017
marcel iures

Actorul Marcel Iureş vine la Deva pentru a asista la o proiecţie specială a filmului “Octav”, în care are rolul principal

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2017
main Noaptea Bibliotecilor 2017

Noaptea Bibliotecilor 2017 (A)

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2017
editura univers

Stand de carte cu vânzare al Editurii Univers, la Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro5 octombrie 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate