ACTUALITATE

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Mănăstire Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin, locul prin care a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I. În acest an reprezentanții asociației au reușit să finalizeze 800 de kilometri în județele: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu și Mehedinți. În 2021, Via Transilvanica va ajunge și în județul Hunedoara.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor, i-a primit marți pe reprezentanții Tășuleasa Social, inițiatori ai proiectului Via Transilvanica – un traseu de peste 1.200 de kilometri cu o infrastructură ce va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Alin Ușeriu – Președinte Tășuleasa Social, Tibi Ușeriu – membru și ambasador Tășuleasa Social și Ana Szekely – director executiv, Tășuleasa Social, au prezentat conducerii CJ Hunedoara proiectul și prima schiță a traseului din județul Hunedoara care va măsura peste 160 de kilometri și va parcurge cele mai frumoase zone.

„Un traseu adresat turiștilor cărora le plac drumețiile, care iubesc natura și prețuiesc obiectivele istorice  este foarte important pentru că dezvoltă o zonă a turismului care poate, pe termen lung, să contribuie la dezvoltarea și promovarea identității comunităților locale. Consiliul Județean Hunedoara este partener în acest proiect, îl susținem în totalitate și îl dorim implementat cât mai curând”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. În acest sens, președintele CJ Hunedoara i-a desemnat pe Costel Avram – administrator public și Bogdan Hăulică – consilier la Cabinetul Președintelui să coordoneze activitățile de identificare în teren a traseelor turistice care vor face parte din Via Transilvanica.

„Am stabilit o primă întâlnire cu colegii de la Serviciul Public Județean Salvamont pentru a demara cât mai repede activitățile din teren. Vremea rea ar putea îngreuna identificarea traseelor, dar suntem optimiști. Dacă ne mobilizăm, putem avea în ianuarie toate documentele pregătite pentru a aproba acest parteneriat prin hotărâre de consiliu județean. La o primă estimare, cred că acest proiect va fi finalizat în luna iulie a anului viitor, Hunedoara câștigându-și astfel locul pe harta acestui proiect admirabil”, a declarat Costel Avram.

Bornele kilometrice care vor fi amplasate pe traseul Via Transilvanica sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului și sunt achiziționate exclusiv din donații.

(FOTO: Via Transilvanica / Facebook)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 15 =

Mai mult in ACTUALITATE

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Un consorțiu de firme sud coreene, interesat de cumpărarea Termocentralei Mintia

HunedoaraMea.ro6 septembrie 2021

Pompierii din Petroșani care au participat la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia, distinși cu Diplome de Excelență

HunedoaraMea.ro3 septembrie 2021

Mircea Rednic, Florea Vaetus, Dorin Mateuț și Ioan Petcu vor primi titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara”

HunedoaraMea.ro2 septembrie 2021

Peste 30 de cazuri noi de COVID-19 în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro2 septembrie 2021

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro30 august 2021