ACTUALITATE

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Mănăstire Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin, locul prin care a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I. În acest an reprezentanții asociației au reușit să finalizeze 800 de kilometri în județele: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu și Mehedinți. În 2021, Via Transilvanica va ajunge și în județul Hunedoara.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor, i-a primit marți pe reprezentanții Tășuleasa Social, inițiatori ai proiectului Via Transilvanica – un traseu de peste 1.200 de kilometri cu o infrastructură ce va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Alin Ușeriu – Președinte Tășuleasa Social, Tibi Ușeriu – membru și ambasador Tășuleasa Social și Ana Szekely – director executiv, Tășuleasa Social, au prezentat conducerii CJ Hunedoara proiectul și prima schiță a traseului din județul Hunedoara care va măsura peste 160 de kilometri și va parcurge cele mai frumoase zone.

„Un traseu adresat turiștilor cărora le plac drumețiile, care iubesc natura și prețuiesc obiectivele istorice  este foarte important pentru că dezvoltă o zonă a turismului care poate, pe termen lung, să contribuie la dezvoltarea și promovarea identității comunităților locale. Consiliul Județean Hunedoara este partener în acest proiect, îl susținem în totalitate și îl dorim implementat cât mai curând”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. În acest sens, președintele CJ Hunedoara i-a desemnat pe Costel Avram – administrator public și Bogdan Hăulică – consilier la Cabinetul Președintelui să coordoneze activitățile de identificare în teren a traseelor turistice care vor face parte din Via Transilvanica.

„Am stabilit o primă întâlnire cu colegii de la Serviciul Public Județean Salvamont pentru a demara cât mai repede activitățile din teren. Vremea rea ar putea îngreuna identificarea traseelor, dar suntem optimiști. Dacă ne mobilizăm, putem avea în ianuarie toate documentele pregătite pentru a aproba acest parteneriat prin hotărâre de consiliu județean. La o primă estimare, cred că acest proiect va fi finalizat în luna iulie a anului viitor, Hunedoara câștigându-și astfel locul pe harta acestui proiect admirabil”, a declarat Costel Avram.

Bornele kilometrice care vor fi amplasate pe traseul Via Transilvanica sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului și sunt achiziționate exclusiv din donații.

(FOTO: Via Transilvanica / Facebook)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 14 =

Mai mult in ACTUALITATE

PressHub.ro: De ce armata rusă este incapabilă și bezmetică. Câți bani din buget se pierd din cauza corupției

HunedoaraMea.ro20 iulie 2022

PressHub: Primăria Pitești a refuzat fonduri europene pentru acoperirea unui bazin olimpic

HunedoaraMea.ro20 iulie 2022

Delegație din localitatea franceză Val d`Ajol, înfrățită cu comuna Vața de Jos, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro19 iulie 2022

Peste 60 de camere de supraveghere video, montate în mai multe zone din Deva

HunedoaraMea.ro18 iulie 2022

Două străzi din Deva intră în lucrări de reparații

HunedoaraMea.ro18 iulie 2022

PressHub: Memorie pe timp de război. Când victimele încep să vorbească

HunedoaraMea.ro10 iulie 2022

Summit-ul NATO de la Madrid și deciziile pentru a împiedica Kremlinul să destabilizeze Balcanii de Vest

HunedoaraMea.ro7 iulie 2022

Elevii de 10 din județul Hunedoara, premiați pentru excelența la învățătură

HunedoaraMea.ro4 iulie 2022

Bilanț spectaculos al Laurei Codruța Kovesi, după primul an ca procuror-șef european

HunedoaraMea.ro22 iunie 2022