VIDEO. Filmare cu drona pe șantierul autostrăzii Orăștie – Sibiu, porțiunea demolată. În ce stadiu sunt lucrările, care ar trebui finalizate peste o lună

VIDEO. Filmare cu drona pe șantierul autostrăzii Orăștie – Sibiu, porțiunea demolată. În ce stadiu sunt lucrările, care ar trebui finalizate peste o lună

autostrada orastie sibiu III

(FOTO: Captură YouTube.com / Asociația Pro Infrastructura)

Asociația Pro Infrastructura a publicat pe contul său de Facebook noi imagini filmate cu drona care arată stadiul lucrărilor pentru refacerea porțiunii demolate de pe autostrada Orăștie – Sibiu, Lotul 3 (Cunța – Săliște).

Autoritățile au anunțat ca termen de finalizare a lucrărilor pe această porțiune și de redeschidere a circulației rutiere sfârșitul lunii septembrie anul acesta. Lucrările sunt executate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) în regim propriu.

„Redeschiderea lotului 3 al autostrăzii A1 Orăștie-Sibiu trebuie să reprezinte o prioritate în vederea reducerii gradului de risc a participanților la trafic pe sectorul de drum Cunța-Săliște. CNADNR și-a asumat un termen destul de optimist (30 septembrie), pe care sperăm sa îl respecte. De asemenea dacă vor mai fi constatate și alte deficiențe pe acest lot de autostradă după refacerea celor 220 metri, este preferabil ca ele să fie remediate ″sub trafic″, cu restricțiile corespunzătoare aferente pentru garantarea unui grad acceptabil de siguranță a circulației”, au scris reprezentanții Asociației Pro Infrastructura pe pagina oficiala de Facebook.

Directorul general al CNADNR SA, Cătălin Homor, a verificat săptămâna trecută lucrările pe Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, tronson închis în septembrie anul trecut, la niciun an de la inaugurarea lui. Vizita a avut drept scop urmărirea ritmului lucrărilor atât pe timp de noapte cât și pe zi, organizarea șantierului, mobilizarea generală și calitatea lucrărilor.

Vizita șefului CNADNR a venit la câteva zile după ce ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat că Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu va fi redeschis traficului în doua jumătate a lunii septembrie.

CNADNR a avizat în 9 august anul acesta soluția tehnică pentru repararea porțiunii de 200 de metri din Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, care a fost închisă și demolată parțial la mai puțin de un an de la inaugurare.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 2 =

Mai mult in ACTUALITATE

Scenariul după care vor funcționa școlile din județul Hunedoara, începând din 8 martie. Hotărârea CJSU Hunedoara

HunedoaraMea.ro5 martie 2021

Prefectul și subprefecții județului Hunedoara au depus jurământul pentru învestirea în funcție

HunedoaraMea.ro4 martie 2021

Expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade, la Deva

HunedoaraMea.ro25 februarie 2021

Proiectul Muzeului Civilizației Dacice din Orăștie a primit autorizație de construire

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Șapte focare active de COVID-19 în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Școlile din Deva vor trece din nou în sistem online, dacă Termocentrala Mintia nu va relua furnizarea căldurii în municipiu

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Primăria Hunedoara a făcut o economie de peste 50.000 de lei la energia electrică

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Număr mare de turiști la Castelul Corvinilor în prima lună a anului

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Încep lucrările la grădina urbană din Deva, din zona Zamfirescu

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021