ACTUALITATE

Vizită inopinată a șefului Companiei de Drumuri pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva. Vezi ce probleme a găsit pe șantier

Vizită inopinată a șefului Companiei de Drumuri pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva. Vezi ce probleme a găsit pe șantier

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, a verificat miercuri stadiul lucrărilor pe șantierele din vestul țării, între care și lucrările pe autostrada Lugoj – Deva.

Vizita șefului CNADNR vine în contextul în care Compania de Drumuri a planificat deschiderea circulației în acest an pe celelalte loturi ale autostrăzii Lugoj – Deva.

Directorul CNADNR a declarat, la finalul verificării pe teren, că există întârzieri atât din cauza antreprenorilor, cât și cauzate de probleme care nu țin de constructori.

„Am văzut toate loturile autostrăzii Lugoj – Deva. Avem întârzieri atât din culpa constructorului cât şi din alte culpe independente de voinţa lui, iar împreună facem toate demersurile să deblocăm situaţia”, a declarat Cătălin Homor.

Acesta a mai precizat că este important ca firmele care execută lucrarea să știe că pot colabora cu CNADNR acolo unde întâmpină situații care nu depind de ele, dar și că antreprenorii vor trebui să se obișnuiască cu controalele făcute pe șantier de conducerea Companiei de Drumuri.

„Am venit să văd mai multe şantiere şi, de asemenea, dacă promisiunile pe care le-am auzit cum că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului au sau nu potenţial. Mai mult decât atât, consider că nici constructorii nu trebuie să se simtă singuri şi, când spun asta, mă gândesc la colaborarea strânsă în timpul derulării contractului. Tot în cadrul acestei colaborări aş vrea să mai adaug că şi controlul va fi o constantă în relaţia beneficiar – antreprenor, condiţie valabilă pentru oricare dintre şantierele în lucru“, a mai spus directorul CNADNR.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat luna trecută că are în plan să deschidă în acest an circulația pe 95 de kilometri de autostradă, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro.

Printre tronsoanele de autostradă pe care compania își propune să le deschidă se numără și cele trei loturi în lucru ale autostrăzii Lugoj – Deva.

Lotul 2 are o lungime de 15 kilometri și este construit de JV Salini Construttori SpA (Impregilo SpA) / Secol SpA. Valoarea contractului este de 562 milioane de lei.

Lot 3 are 21 de kilometri și este construit de JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis. Valoarea contractului este de 579 milioane de lei.

Lot 4 are 22 de kilometri și este construit de JV SPEDITION UMB SRL / TEHNOSTRADE SRL. Valoarea contractului este de 419 milioane lei.

Termenul de finalizare prevăzut de contract este mai 2016.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 13 =

Mai mult in ACTUALITATE

Facultatea de Inginerie din Hunedoara a sărbătorit 50 de ani de la înființare

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2020

Primăria Deva renunță la iluminatul festiv în acest an și alocă banii pentru aparatură la ATI

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Studenți de la Facultatea de Medicină din Arad, voluntari în spitalele hunedorene

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Via Transilvanica ajunge în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

188 de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Lista focarelor active

HunedoaraMea.ro25 noiembrie 2020

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020