ACTUALITATE

Ziua Naţională a României, marcată de poliţiştii hunedoreni prin evocări istorice şi recunoaşterea meritelor profesionale

Ziua Naţională a României, marcată de poliţiştii hunedoreni prin evocări istorice şi recunoaşterea meritelor profesionale

În semn de cinstire a Zilei Naţionale a României, poliţiştii hunedoreni organizează în această perioadă o serie de acţiuni de evocare şi cinstire a momentului istoric 1 Decembrie 1918.

Manifestările au început vineri, la paraclisul cu hramurile Sfântul Mucenic Mina şi Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din incinta inspectoratului, unde poliţiştii au asistat la o slujbă de Te-Deum, oficiată de preotul Bogdan Niţu.

A urmat, în sala-amfiteatru a Poliţiei Municipiului Deva, o şedinţă festivă ce a inclus o expunere ştiinţifică susţinută de Angela Cerean, şefa Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale, care a subliniat importanţa actului istoric al Marii Uniri de la Alba Iulia.

ipj hunedoara 1 decembrie 02

Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale, o parte dintre ofiţerii şi agenţii de poliţie care s-au remarcat prin merite profesionale de excepţie şi o conduită morală desăvârşită, au fost avansaţi la gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional deţinut.

Anul acesta, în prezenţa conducerii IPJ Hunedoara, 21 de polițiști – 9 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie – au fost avansaţi înainte de termen, cu ocazia Zilei Naţionale.

În alocuțiunea susţinută cu această ocazie, şeful IPJ Hunedoara, Ovidiu Gabriel Bîrlea, a reliefat rolul şi importanţa instituţiei Poliţiei Române în consolidarea statului de drept: „Ziua Naţională a României este o sărbătoare, dar și un motiv de reflecție cu privire la  datoria noastră de a fi uniți, drepți, de a face bine pe oriunde trecem, de a  răspunde profesionist şi calificat aşteptărilor cetăţenilor, în slujba cărora am depus un jurământ”.

ipj hunedoara 1 decembrie 03

Polițiștii hunedoreni, la parada de Ziua Națională

De Ziua Națională a României, în 1 decembrie, poliţiştii hunedoreni şi o parte dintre autospecialele de intervenţie ale Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic, alături de ale forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, vor participa la defilarea tradițională organizată în  Deva şi în alte localităţi din judeţ.

Pentru ca manifestările dedicate Zilei Naţionale a României să fie petrecute în deplină siguranţă, numărul polițiștilor hunedoreni care vor acţiona în stradă a fost suplimentat.

Peste 300 de poliţişti hunedoreni vor acționa zilnic, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, pentru ca locuitorii judeţului să se bucure de manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României.

“Poliţiştii hunedoreni vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. În această perioadă,  poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi poată participa, în deplină siguranţă, la manifestările publice organizate cu această ocazie. Poliţiştii structurilor operative ale IPJ Hunedoara (ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, transporturi, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase etc.) vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 8 =

Mai mult in ACTUALITATE

O casă din Baru, distrusă de un incendiu puternic

HunedoaraMea.ro19 ianuarie 2020

Focar de pestă porcină confirmat în județul Hunedoara. Autoritățile au interzis desfășurarea de târguri de animale, pe perioadă nedeterminată

HunedoaraMea.ro18 ianuarie 2020

Peste 400.000 de turiști au vizitat anul trecut Castelul Corvinilor. Monumentul istoric a adus venituri de 1,6 milioane de euro

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2020
Reconstituirea modului de cuibărit al maniraptorelor cu ouă de tip Pseudogeckoolithus - Sursa: © Julius T. Csotonyi (Canada)

O nouă enigmă a dinozaurilor, elucidată de paleontologi

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2020

Deces din cauza gripei, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro15 ianuarie 2020

Bărbat accidentat mortal de un șofer care a derapat într-o curbă

HunedoaraMea.ro13 ianuarie 2020

Primăria Deva a început curățenia în zona clădirii neterminate a Liceului de Arte. Municipalitatea are în plan finalizarea construcției

HunedoaraMea.ro13 ianuarie 2020

Un tânăr fără permis de conducere, urmărit de polițiști cu focuri de armă

HunedoaraMea.ro13 ianuarie 2020

Percheziții în Hunedoara și alte 24 de județe într-un dosar privind infracțiuni de fals și de serviciu. Prejudiciu de două milioane de euro

HunedoaraMea.ro8 ianuarie 2020