ACTUALITATE

A fost adoptat bugetul local al municipiului Hunedoara pe acest an

A fost adoptat bugetul local al municipiului Hunedoara pe acest an

Consiliul Local Hunedoara a votat luni, într-o şedinţă ordinară, bugetul local al municipiului pe anul în curs. Acesta are o valoare totală de 405.082.740 lei, cu aproximativ 2 milioane de lei mai mare decât bugetul proiectat pentru 2021, la începutul anului trecut.

Potrivit municipalității, este pentru al cincilea an consecutiv când bugetul Hunedoarei este cel mai mare din județ, datorită atragerii de fonduri europene, în cuantum de peste 262 de milioane de lei.

Pe de altă parte, pentru anul acesta Primăria Hunedoara previzionează venituri în valoare de peste 389 de milioane de lei, diferenţa până la suma totală menţionată anterior fiind acoperită de excedentul bugetar înregistrat la finele anului trecut. Tot excedentul de anul trecut va fi folosit pentru investiţii.

Per total, 71,5% din bugetul planificat pentru acest an este reprezentat de sume alocate proiectelor de investiţii, atât lucrări finanţate exclusiv din bugetul local, cât și proiecte cu fonduri europene ori guvernamentale.

„Țin să le mulţumesc consilierilor locali care au votat bugetul local. Datorită lor putem acum să mergem mai departe cu proiectele gândite și întocmite pentru comunitate. Este o muncă grea, dar pe care ne-am asumat-o cu toții și care face, an de an, din Hunedoara un oraș din ce în ce mai atractiv, din toate punctele de vedere. Municipiul nostru are, în continuare, mare nevoie de investiţii în infrastructură: străzi, parcări, clădiri ale şcolilor, clădirea spitalului, iluminat public, parcuri, zone pietonale, iar lista poate continua. Consider că, în bunul obicei al ultimilor ani, avem parte de un buget echilibrat, fiind asigurate sume consistente şi pentru celelalte domenii în care Primăria are responsabilităţi faţă de comunitate: asistenţă socială, cultură, turism sau sport. Nu în ultimul rând, trebuie să subliniez că și în acest an Hunedoara îşi va continua dezvoltarea cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

(SURSA FOTO: Primăria Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni

HunedoaraMea.ro1 decembrie 2022

Încă șase proiecte depuse de Primăria Deva prin PNRR

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2022

PRESShub: Cum te poți apăra de efectele nocive ale poluării. Campanie pentru aer curat

HunedoaraMea.ro23 noiembrie 2022

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

HunedoaraMea.ro17 noiembrie 2022

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

Delegație norvegiană și reprezentanți ai Fundației Mihai Eminescu Trust, parteneri în proiectul de restaurare a Sarmizegetusei Regia, în vizită în județ

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

A fost atribuit contractul pentru construirea creșei din cartierul devean Dealul Paiului

HunedoaraMea.ro10 noiembrie 2022

PressHUB: Achiziții în lanț în instituțiile publice pentru ultimul model de Iphone

HunedoaraMea.ro3 noiembrie 2022

Bani de la bugetul local pentru cabinete medicale școlare

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022