ADMINISTRAȚIE

Aparatul RMN de la Spitalul Județean din Deva este funcțional

Aparatul RMN de la Spitalul Județean din Deva este funcțional

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică nucleară a fost instalat la Spitalul Județean din Deva și este funcțional. În perioada imediat următoare, aparatul RMN va trece printr-o serie de teste, obligatorii la punerea în funcțiune.

Aparatul RMN al Spitalului Județeana fost inaugurat joi și va funcționa în spațiul situat la parterul clădirii principale.

RMN-ul a fost achiziționat de Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, în baza unui acord încheiat cu Banca Mondială. Valoarea echipamentului care va funcționa la Deva este de 3.750.000 lei.

„Ce vedeți aici este un succes la care au contribuit cu mare pondere Guvernul României și Consiliul Județean Hunedoara, ca și coordonator al activității Spitalului Județean de Urgență din Deva, care s-a implicat pentru ca acest aparat să funcționeze ireproșabil. Este o realizare de excepție care va continua cu Radioterapia, cu USTACC-ul, cu reparațiile capitale. Vrem să demonstrăm că SJU rămâne ceea ce a fost și până acum, un spital de referință nu numai pentru județul Hunedoara”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Structura funcțională a spațiului în care a fost instalat aparatul RMN cuprinde: cabinet investigații RMN, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Cabinetul de investigații a fost amenajat de către furnizorul de echipamente cu materiale specifice care asigură protecția electrostatică, lucrările executate fiind finanțate cu fonduri din bugetul județului Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 3 =

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

HunedoaraMea.ro11 aprilie 2024

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Investiții în digitalizarea spitalelor hunedorene

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

Reabilitarea Incintei I a Cetății Deva, aproape de final

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

Lucrările de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva au fost finalizate

HunedoaraMea.ro15 martie 2024