ACTUALITATE

Au început lucrările pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara, proiect din fonduri europene

Au început lucrările pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara, proiect din fonduri europene

Lucrările de reabilitare şi modernizare a străzii Mureşului din municipiul Hunedoara au început marți, fiind cel de-al 14 şantier de modernizare a infrastructurii rutiere deschis în oraş de la 1 aprilie anul acesta şi până în prezent.

Marți se lucrează pe porţiunea din imediata apropiere a Bisericii “Golgota”. Începând de miercuri se închide circulaţia pe porţiunea străzii Mureşului situată între intersecţia cu strada Oltului şi b-dul Mihai Viteazu (inclusiv bretaua inferioară de acces). Din acest motiv traseul Liniei 2 de transport în comun se modifică: autobuzele nu vor mai urca spre Biserica “Golgota” ci, după ce vor parcurge strada Eroilor, vor vira dreapta spre b-dul Dacia (spre intersecţia semaforizată din zona “Flacăra”) apoi stânga, pe b-dul Dacia. Astfel, în perioada următoare, staţia de autobuz de la intersecţia străzii Mureşului cu Strada Eroilor nu va mai putea fi folosită, în locul acesteia călătorii fiind rugaţi să folosească staţiile din apropierea supermarket-ului Profi de pe b-dul Dacia (zona Bucegi). De asemenea, nici staţia din apropierea Supeco, de pe b-dul Mihai Viteazu va fi, pentru o vreme, indisponibilă, călătorii fiind rugaţi să folosească staţiile liniei 2 de pe b-dul Dacia (cea din zona G2 sau cea din apropierea intersecţiei cu strada Avram Iancu).

În perioada următoare, pe străzile Mureşului şi Eroilor, dar şi pe porţiunea străzii Buituri cuprinsă între b-dul Dacia şi strada Eroilor se vor derula importante lucrări de modernizare şi reabilitare. Acestea fac parte dintr-un proiect mult mai amplu, în valoare totală de aproape 10 milioane de euro, intitulat „Coridorul Est”, proiect de modernizare a transportului public din Hunedoara, pentru care municipalitatea a obţinut finanţare europeană nerambursabilă.

„Am fi vrut să putem începe mult mai devreme lucrările pe străzile Mureşului şi Eroilor, mai ales că aceste două artere sunt intens circulate şi deservesc un număr foarte mare de familii, însă, pentru modernizarea lor am reuşit să obţinem bani europeni în cadrul unui proiect mult mai amplu, „Coridorul Est”. Din acest motiv procedurile birocratice au durat mai mult decât ne-am dorit şi noi. Dacă vom avea parte de o toamnă cu vreme favorabilă, sper ca lucrările să fie finalizate până în luna decembrie a acestui an, astfel încât disconfortul hunedorenilor, mai ales al celor care locuiesc în zonă, să nu se prelungească mai mult. Am discutat cu reprezentanţii firmei de construcţii un plan de lucrări pe etape, astfel încât închiderile de circulaţie în zonă să fie parţiale, nu totale”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + six =

Mai mult in ACTUALITATE

Patru clădiri ale Liceului Tehnologic “Matei Corvin” din Hunedoara, reabilitate din fonduri europene

HunedoaraMea.ro14 octombrie 2021

Spitalul Municipal din Hunedoara a primit al doilea computer tomograf, unul dintre cele mai performante din țară

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2021

Se redeschide Centrul de vaccinare de la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2021

Turiștii pot ajunge în stațiunea Parâng cu mașina, pe noul drum județean deschis circulației rutiere

HunedoaraMea.ro23 septembrie 2021

Școală gimnazială din fonduri europene, la Hațeg

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021