ACTUALITATE

Au început lucrările pentru realizarea „Coridorului Central” din municipiul Hunedoara. Investiţii în transportul public ecologic

Au început lucrările pentru realizarea „Coridorului Central” din municipiul Hunedoara. Investiţii în transportul public ecologic

Luni s-a dat startul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a zonei pietonale „Sanitas” din municipiul Hunedoara, o componentă importantă a proiectului intitulat „Modernizarea transportului prin investiţii în transportul public ecologic – Coridorul Central”.

Viitoarea zonă pietonală va fi reabilitată în totalitate, va avea pavaj ornamental, instalaţii de iluminat – LED şi instalaţii de iluminat cu spoturi la nivelul pavajului, mobilier urban nou, zeci de arbori maturi şi arbuşti ornamentali, precum şi o staţie de bike-sharing.

Se doreşte ca lucrările din zona Sanitas să fie terminate până la finele acestui an. În paralel, în perioada următoare vor mai fi abordate şi alte lucrări de pe „Coridorul Central” (care începe de la intersecţia străzii Bucegi cu B-dul Traian, apoi continuă pe B-dul Dacia, de la intersecţia semaforizată din zona Flacăra până la intersecţia cu B-dul Republicii).

„În primul mandat am promis că aleea pietonală Corvin nu va fi singura alee de acest fel construită în municipiul Hunedoara. Începând de astăzi promisiunea făcută trece la următoarea fază, aceea a transpunerii ei în realitate: începem construcţia noii alei pietonale Sanitas. În cadrul aceluiaşi proiect vor fi reabilitate şi modernizate şi ariile pietonale din zona Cora şi zona Gambrinus. Practic, unind mai multe sectoare pietonale, ne dorim să avem o arie pietonală care să ducă până la Castelul Corvinilor, dacă luăm în calcul şi celelalte două proiecte asemănătoare, Coridorul Est şi Coridorul Central, de asemenea finanţate din fonduri europene”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Proiectul referitor la realizarea “Coridorului Central” are o valoare totală de aproximativ 46 de milioane de lei, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și vizează atât încurajarea folosirii soluțiilor de transport alternative (autobuze ecologice, velo, pietonal), cât și realizarea unor transformări benefice evidente în zona centrală a municipiului Hunedoara, prin ample lucrări de reabilitare și modernizare. Proiectul amintit este corelat cu alte două proiecte de același tip, „Coridorul Est” și „Coridorul Vest”, de asemenea finanțate prin POR. Cele trei proiecte au o valoare totală de aproximativ 30 de milioane de euro. Prin implementarea lor va fi modernizată întreaga rețea de transport local, iar mai multe zone importante ale municipiului Hunedoara vor beneficia de transformări pozitive notabile.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =

Mai mult in ACTUALITATE

Turiștii pot ajunge în stațiunea Parâng cu mașina, pe noul drum județean deschis circulației rutiere

HunedoaraMea.ro23 septembrie 2021

Au început lucrările pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara, proiect din fonduri europene

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Școală gimnazială din fonduri europene, la Hațeg

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Un consorțiu de firme sud coreene, interesat de cumpărarea Termocentralei Mintia

HunedoaraMea.ro6 septembrie 2021

Pompierii din Petroșani care au participat la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia, distinși cu Diplome de Excelență

HunedoaraMea.ro3 septembrie 2021