ACTUALITATE

Bani de la bugetul local pentru cabinete medicale școlare

Bani de la bugetul local pentru cabinete medicale școlare

Direcția de Asistență Socială Deva a semnat săptămâna aceasta două contracte în valoare totală de peste 9.000 de lei, pentru furnizarea de echipamente necesare cabinetelor medicale și de medicină dentară din trei unități de învățământ din Deva.

Primul contract are ca obiect furnizarea a trei cititoare de carduri (pentru cardurile de sănătate), necesare cabinetelor medicale școlare de la Colegiul Național „Decebal” (Corp B – strada Oituz) și Liceul de Arte „Sigismund Toduță” (Corpurile A și C – strada Ciprian Porumbescu, respectiv Titu Maiorescu).

Al doilea contract are ca obiect furnizarea a patru aparate de aer condiționat, necesare cabinetelor medicale școlare și de medicină dentară de la Colegiul Național „Decebal” (Corp A – Bulevardul 1 Decembrie 1918), Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” (strada Gheorghe Barițiu) și Liceul de Arte „Sigismund Toduță” (Corpurile A și C).

Potrivit legislației în vigoare, instrumentarul și aparatura medicală, materialele sanitare, medicamentele, dezinfectanții, mobilierul, precum și echipamentele IT și electrocasnice care sunt prevăzute în Baremul de dotare a cabinetelor medicale și de medicină dentară din unitățile de învățământ preuniversitar trebuie să existe în permanență în dotarea fiecăruia dintre acestea.

De la începutul anului școlar 2022–2023, cabinetele medicale școlare din municipiul Deva, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Deva, au beneficiat de dotări în valoare totală de aproape 80.000 de lei.

În școlile și grădinițele din municipiu funcționează, în prezent, 20 cabinete medicale și de medicină dentară, iar asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 22 de asistente medicale – angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =

Mai mult in ACTUALITATE

Insule ecologice digitalizate, la Deva, din fonduri europene

HunedoaraMea.ro9 martie 2023

PRESShub: Țările occidentale NU și-au retras ambasadele din Turcia, cu o zi înainte de cutremur

HunedoaraMea.ro14 februarie 2023

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

HunedoaraMea.ro14 februarie 2023

Al 10-lea proiect prin PNRR pentru municipiul Hunedoara. 3 milioane de lei pentru soluţii inteligente destinate transportului urban

HunedoaraMea.ro13 februarie 2023

Investițiile în domeniul cultural și evenimentele culturale din 2023, susținute de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro7 februarie 2023

A fost votat bugetul general al Devei pe acest an

HunedoaraMea.ro1 februarie 2023

Primele microbuze electrice circulă pe străzile Devei, în curse de probă

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2023

Bugetul municipiului Hunedoara, dedicat în principal investiţiilor în dezvoltarea oraşului

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2023

Lucrări finalizate pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2023