ACTUALITATE

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

76 de elevi şi sportivi cu rezultate deosebite, alături de 30 de profesori şi antrenori, au fost premiaţi joi de Primăria Hunedoara în cadrul unei festivităţi ce a avut loc în Aula Facultăţii de Inginerie Hunedoara.

Potrivit municipalității, este vorba despre elevii şi sportivii oraşului care, pe parcursul anului şcolar 2021 – 2022, au obţinut rezultate deosebite în concursurile şcolare naţionale şi internaţionale sau, după caz, la competiţiile sportive de nivel naţional şi internaţional.

Faţă de anul trecut, cuantumul premiilor oferite elevilor a crescut cu 100 de lei la fiecare categorie. Astfel, valoarea premiilor a fost cuprinsă între 400 şi 700 de lei, în cazul elevilor/sportivilor, iar premiile acordate celor care i-au pregătit, profesori sau antrenori, au fost în valoare de câte 500 de lei.

În situaţiile elevilor care au obţinut mai multe rezultate deosebite, premiile s-au cumulat, existând şi cazuri de elevi care au primit sume cuprinse între 900 şi 1.800 de lei.

Valoarea totală a sumei alocate pentru recompensarea performerilor Hunedoarei a fost de 70.000 de lei, sumă propusă de Executivul Primăriei municipiului şi aprobată de Consiliul Local.

Lista premianţilor acestui an a fost stabilită, ca de obicei, în funcţie de informaţiile comunicate de către Inspectoratul Şcolar Hunedoara şi cluburile sportive din municipiu.

„Şi în anul şcolar 2021 – 2022, foarte multe dintre competiţiile şcolare, fie că vorbim de întreceri pe diferite domenii educaţionale, fie că ne referim la concursuri sportive, au fost afectate de restricţiile împotriva COVID 19. Avem, totuşi, zeci de elevi şi sportivi care s-au remarcat la fazele naţionale ale diferitelor întreceri, iar unii au reuşit rezultate extraordinare la concursuri internaţionale. Sunt bucuros să mă aflu în postura de a-i felicita sincer atât pe ei cât şi pe dascălii care i-au îndrumat. Astfel de momente ne reîncarcă pozitiv şi ne motivează şi mai mult să ne continuăm proiectele de susţinere a învăţământului hunedorean, cu tot ceea ce ne stă în putinţă, dar şi să continuăm să credem în viitorul Hunedoarei”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

La festivitate, municipalitatea a fost reprezentată şi de membri ai Consiliului Local Hunedoara şi de Anişor Pârvu, consilier al primarului pe probleme de educaţie.

Festivitatea a cuprins şi un moment artistic oferit de formaţia de dansuri a Ansamblului Folcloric Haţegana.

(Sursa foto: Primăria Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × two =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Rezultatele interceptării a mii de persoane din România, pentru spionaj și trădare, secret de stat

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2023

Strada Castelului din Hunedoara se reamenajează, după 70 de ani

HunedoaraMea.ro23 ianuarie 2023

PressHUB: Extraordinara poveste a poporului shuar, spusă de Nua, prima femeie diplomat

HunedoaraMea.ro23 ianuarie 2023

Mașină ridicată de polițiștii locali din șantierul din centrul istoric al Devei. Proprietarul, amendat

HunedoaraMea.ro20 ianuarie 2023

Primele demersuri pentru retehnologizarea Termocentralei Mintia

HunedoaraMea.ro17 ianuarie 2023

Încă două contracte din fonduri europene pentru Deva

HunedoaraMea.ro15 decembrie 2022

PressHUB: Târguri de Crăciun fără spectatori. Cazul „Calafat”, repetat în restul țării

HunedoaraMea.ro13 decembrie 2022

O nouă viață pentru copiii ucraineni. Colegi și prieteni noi, la școlile din Hunedoara

Ovidiu Petrovai11 decembrie 2022

Refugiații care s-au reinventat în țara de adopție. Cum au ajuns românii să comande vareniki ucrainean făcut “ca la mama acasă”

Ovidiu Petrovai10 decembrie 2022