ADMINISTRAȚIE

Centru multifuncțional de servicii sociale şi educative, realizat cu fonduri europene, la Hunedoara

Centru multifuncțional de servicii sociale şi educative, realizat cu fonduri europene, la Hunedoara

Municipiul Hunedoara va avea un centru multifuncțional de servicii sociale şi educative, după ce reprezentanții ADR Vest au semnat contractul de finanțare a acestuia, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Potrivit ADR Vest, centrul va fi realizat în clădirea fostei Școli Generale Nr. 10 din Hunedoara, care va fi reabilitată și amenajată. Peste 6,6 milioane de lei, dintre care 6,4 milioane sunt fonduri nerambursabile, vor fi investiți în clădirea cu o suprafață totală de peste 800 mp.

Centrul, care ar urma să fie funcțional până la finalul anului următor, va oferi o serie de acțiuni sociale și educaționale, pentru persoane sărace şi cu risc de excluziune: activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți/copii sau reprezentanți legali care au în ingrijire copii; activități de prevenire a abandonului școlar; măsuri de protecție a beneficiarilor împotriva oricărei forme de marginalizare, intimidare, discriminare, abuz, neglijare, exploatare, tratament inuman sau degradant; prevenirea delicvenței juvenile; activități de educare pentru părinți (prevenirea practicilor și metodelor abuzive de creștere și educare a copilului); activități pentru elaborarea si aplicarea programelor de integrare-reintegrare socială și educațională; sprijin pentru reducerea părăsirii timpurii a școlii etc.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin îmbunătățirea calității vieții, creşterea coeziunii sociale, îmbunătățitea mediului de viață şi creşterea economică în teritoriul Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Hunedoara.

La începutul acestei săptămâni, ADR Vest a mai semnat contracte de finanțare pentru un centru social, la Timișoara, precum și pentru amenajarea unui spațiu pentru activități sociale, comunitare și culturale, la Reșița. Valoarea totală a acestor trei proiecte este de aproximativ 16 milioane de lei.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 8 =

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

Insule ecologice digitalizate, la Deva, din fonduri europene

HunedoaraMea.ro9 martie 2023

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

HunedoaraMea.ro14 februarie 2023

Al 10-lea proiect prin PNRR pentru municipiul Hunedoara. 3 milioane de lei pentru soluţii inteligente destinate transportului urban

HunedoaraMea.ro13 februarie 2023

Investițiile în domeniul cultural și evenimentele culturale din 2023, susținute de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro7 februarie 2023

A fost votat bugetul general al Devei pe acest an

HunedoaraMea.ro1 februarie 2023

Primele microbuze electrice circulă pe străzile Devei, în curse de probă

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2023

Bugetul municipiului Hunedoara, dedicat în principal investiţiilor în dezvoltarea oraşului

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2023

Lucrări finalizate pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2023

Strada Castelului din Hunedoara se reamenajează, după 70 de ani

HunedoaraMea.ro23 ianuarie 2023