ADMINISTRAȚIE

Centru multifuncțional de servicii sociale şi educative, realizat cu fonduri europene, la Hunedoara

Centru multifuncțional de servicii sociale şi educative, realizat cu fonduri europene, la Hunedoara

Municipiul Hunedoara va avea un centru multifuncțional de servicii sociale şi educative, după ce reprezentanții ADR Vest au semnat contractul de finanțare a acestuia, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Potrivit ADR Vest, centrul va fi realizat în clădirea fostei Școli Generale Nr. 10 din Hunedoara, care va fi reabilitată și amenajată. Peste 6,6 milioane de lei, dintre care 6,4 milioane sunt fonduri nerambursabile, vor fi investiți în clădirea cu o suprafață totală de peste 800 mp.

Centrul, care ar urma să fie funcțional până la finalul anului următor, va oferi o serie de acțiuni sociale și educaționale, pentru persoane sărace şi cu risc de excluziune: activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți/copii sau reprezentanți legali care au în ingrijire copii; activități de prevenire a abandonului școlar; măsuri de protecție a beneficiarilor împotriva oricărei forme de marginalizare, intimidare, discriminare, abuz, neglijare, exploatare, tratament inuman sau degradant; prevenirea delicvenței juvenile; activități de educare pentru părinți (prevenirea practicilor și metodelor abuzive de creștere și educare a copilului); activități pentru elaborarea si aplicarea programelor de integrare-reintegrare socială și educațională; sprijin pentru reducerea părăsirii timpurii a școlii etc.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin îmbunătățirea calității vieții, creşterea coeziunii sociale, îmbunătățitea mediului de viață şi creşterea economică în teritoriul Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Hunedoara.

La începutul acestei săptămâni, ADR Vest a mai semnat contracte de finanțare pentru un centru social, la Timișoara, precum și pentru amenajarea unui spațiu pentru activități sociale, comunitare și culturale, la Reșița. Valoarea totală a acestor trei proiecte este de aproximativ 16 milioane de lei.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + nine =

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

Cosmonautul Farkas Bertalan, oaspete de onoare al Devei

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2022

Primăria Deva va depune trei noi proiecte în cadrul programului PNRR

HunedoaraMea.ro15 septembrie 2022

Parcarea publică din Piața Unirii din Deva a fost redeschisă

HunedoaraMea.ro19 iulie 2022

Delegație din localitatea franceză Val d`Ajol, înfrățită cu comuna Vața de Jos, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro19 iulie 2022

Peste 60 de camere de supraveghere video, montate în mai multe zone din Deva

HunedoaraMea.ro18 iulie 2022

Două străzi din Deva intră în lucrări de reparații

HunedoaraMea.ro18 iulie 2022

Elevii de 10 din județul Hunedoara, premiați pentru excelența la învățătură

HunedoaraMea.ro4 iulie 2022

Cum vor arăta noile stații de călători din Deva

HunedoaraMea.ro4 iulie 2022

Încă trei proiecte depuse de Primăria Deva pe Programul PNRR

HunedoaraMea.ro28 aprilie 2022