COMUNITATE

Concerte de Crăciun susținute de ansamblurile Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva

Concerte de Crăciun susținute de ansamblurile Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva

Ca în fiecare an, în preajma Sărbătorilor, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva oferă publicului devean un adevărat festin muzical, aducând pe diferitele scene ale orașului ansamblurile sale, devenite deja emblematice.

Publicul este invitat să se bucure de momentele muzicale pregătite cu entuziasm și dăruire de elevii și profesorii Liceului de Arte. Prin diversitatea și universalitatea limbajului muzical, concertele vor mulțumi toate gusturile și toate vârstele, iar prin profesionalismul și pasiunea cu care vor fi prezentate vor satisface toate exigențele.

Evenimentele vor avea loc începând cu ora 18.00, după cum urmează:

Marți, 19 decembrie 2023, pe scena în aer liber din cadrul Târgului de Crăciun vor urca toate ansamblurile Liceului de Arte: corurile „Arlechino”, „Lira”, „Orfeu”, trupele „Music ArtBand” și „Art Adventure”, precum și îndrăgitul Ansamblu „Românașul”. Prin marea varietate a repertoriului și genurilor abordate, concertul promite să-și poarte ascultătorii într-o atmosferă de excepție.

Miercuri, 20 decembrie 2023, orchestra de chitare „Rozeta”, coordonată de profesorii Varga Csaba, Emanuel Prața și Antonio Josan, va oferi un recital cameral în atmosfera intimă a Sălii Șemineului din incinta Muzeului Civilizației Dacice și Romane.

Recitalul va fi susținut de elevii și profesorii catedrei de chitară a liceului și va aduce în atenția publicului un repertoriul bogat, traversând o vastă arie stilistică, de la colinde tradiționale și din repertoriul internațional la repertoriul clasic sau modern consacrat, inclusiv ritmuri și armonii latino-americane.

Mult așteptatul Concert de Crăciun al corurilor Liceului de Arte „Sigismund Toduță” va avea loc joi, 21 decembrie, la Biserica Greco-Catolică „Immaculata”. Corul de copii „Arlechino”, pregătit de hăruitele profesoare Florentina Pârva și Delia Ștefoni, împreună cu corurile „Lira” și „Orfeu”, dirijate de talentatul prof. Radu Stan, își vor uni glasurile și vor înălța sufletele ascultătorilor prin colinde ale căror mesaj purtător de speranță străbate veacurile. Spre deliciul publicului, concertul coral va fi presărat cu momente instrumentale oferite de elevii și profesorii liceului.

Concertele sunt organizate cu sprijinul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Primăriei și Consiliului Local Deva, Muzeului Civilizației Dacice și Romane și Bisericii Greco-Catolice „Immaculata”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 4 =

Mai mult in COMUNITATE

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024

Scriitorul Dumitru Tâlvescu, aniversat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro24 aprilie 2024

Vladimir Nabokov, o personalitate fascinantă (A)

HunedoaraMea.ro22 aprilie 2024

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului”

HunedoaraMea.ro19 aprilie 2024