ACTUALITATE

Consiliul Local Hunedoara a aprobat primul demers oficial pentru recuperarea mărcii „FC Corvinul 1921”

Consiliul Local Hunedoara a aprobat primul demers oficial pentru recuperarea mărcii „FC Corvinul 1921”

Consiliul Local Hunedoara a votat vineri, 29 ianuarie, cu 17 voturi „pentru” şi 4 „abţineri”, efectuarea primilor paşi legali în încercarea Primăriei Hunedoara de a recupera brandul „FC Corvinul 1921”.

Consilierii locali au acceptat propunerea primarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu, de a fi formată o comisie, alcătuită din aleşi locali şi reprezentanţi ai primăriei, care să coordoneze procedurile de evaluare şi eventualele negocieri cu actualul deţinător al mărcii „FC Corvinul 1921”.

Evaluarea va fi efectuată de un evaluator autorizat ANEVAR care urmează să fie stabilit prin procedurile legale în vigoare. Eventualele negocieri ulterioare nu vor putea avea ca rezultat o sumă mai mare decât cea stabilită de evaluatorul desemnat.

„Am început acest demers încă din primele mele luni de mandat ca primar. În 2016 deţinătorul mărcii nu era dispus să accepte ideea unei evaluări efectuată conform normelor administrative şi legale. La finele anului trecut, domnul în cauză ne-a transmis, prin adresă scrisă, faptul că, acum, este dispus ca marca „F.C. Corvinul 1921” să fie evaluată conform procedurilor legale. Prin proiectul de hotărâre supus astăzi la vot, am dorit să aflăm de la consilierii locali dacă doresc sau nu să începem procedura legală de evaluare a acestui brand, pentru că, mai întâi e nevoie de o evaluare. Apoi, pornind de la rezultatul evaluării, vom discuta pasul următor, cel de achiziţie a acestui brand. Precizez că nu este avansată de către noi nicio sumă. Noi trebuie să aşteptăm rezultatul evaluării. Le mulţumesc consilierilor locali de la PSD, POL şi PMP pentru faptul că au votat favorabil acest proiect de hotărâre. Nu am înţeles de ce consilierii PNL nu au dorit să facem acest demers. Ei s-au abţinut de la vot dar, practic, un vot de abţinere, în Consiliul Local, înseamnă un vot împotrivă. Chiar îmi pare rău că nu am avut un vot în unanimitate pentru că, să nu uităm, Corvinul Hunedoara este un nume care face parte din patrimoniul istoric, cultural şi sportiv al municipiului Hunedoara”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 13 =

Mai mult in ACTUALITATE

Lucrările la noua bază sportivă din Petroșani, aproape de finalizare

HunedoaraMea.ro24 noiembrie 2021

Acţiune de actualizare a situaţiei terenurilor din municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro23 noiembrie 2021

10 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Rata de infectare în fiecare localitate din județ

HunedoaraMea.ro22 noiembrie 2021

Siegfried Mureșan, europarlamentar: „O renegociere a PNRR nu se poate face pe motive politice” (A)

HunedoaraMea.ro17 noiembrie 2021

FOTO / 139 de ani de la nașterea lui Aurel Vlaicu. Obiecte care au aparținut marelui aviator, aflate în patrimoniul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2021

Municipiul Hunedoara are cele mai multe proiecte la nivel național depuse în cadrul Programului „Anghel Saligny”

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2021

Procentul de vaccinare în localitățile din județul Hunedoara. Deva, pe primul loc

HunedoaraMea.ro15 noiembrie 2021

VIDEO / Audiențe online, cu primarul Hunedoarei

HunedoaraMea.ro10 noiembrie 2021

Primăria Hunedoara depune peste 70 de proiecte pentru străzi, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

HunedoaraMea.ro4 noiembrie 2021