ACTUALITATE

CS Hunedoara se resetează și își propune promovarea în Liga a II-a în următorii doi ani

CS Hunedoara se resetează și își propune promovarea în Liga a II-a în următorii doi ani

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, a prezentat miercuri principalele decizii luate pentru sprijinirea echipei locale de fotbal – seniori din cadrul Clubului Sportiv Hunedoara, club aflat în subordinea Consiliului Local.

Conducerea Clubului Sportiv Hunedoara a decis încheierea unui contract de colaborare cu societatea de management și marketing sportiv Ama Global Sport, reprezentată de Bogdan Apostu și Decebal Gheară, ambii foști jucători ai Corvinului.

Începând de miercuri, Remus Vlad, fost jucător și antrenor al Corvinului, este consilier al primarului Hunedoarei pe probleme sportive și reprezentant al primarului în Consiliul de Administraţie al CS Hunedoara. Tot astăzi a fost prezentat și noul antrenor al CS Hunedoara, Florin Maxim (de asemenea, fost jucător la Corvinul, acum tânăr antrenor cu performanţe deja notabile), alături de prima „achiziţie” pentru noul sezon – Sergiu Arnăutu.

Principala sarcină a societăţii de management sportiv va fi aceea de a aduce mai mulţi jucători (liberi de contract – deoarece clubul hunedorean nu poate plăti sume de transfer) cu care antrenorul Florin Maxim să formeze o echipă care să urmărească promovarea în Liga a II-a în următoarele două sezoane.

„După ce am reușit să întocmim și să începem implementarea de proiecte europene, proiecte pe fonduri guvernamentale, investiţii din bugetul local în infrastructură, educaţie, turism și cultură, ne-am spus că a venit timpul să ne ocupăm mai atent și de clubul de fotbal. Vom avea un stadion nou la Hunedoara, asta se știe deja, cu fonduri de la Compania Națonală de Investiții (CNI). Este momentul ca și noi, administraţia locală, să dovedim că putem să creăm o echipă de fotbal care să joace în liga secundă pe acest stadion. De fapt este o investiţie pentru copii. Atunci când dezvolţi centrul de copii și juniori,trebuie să le asiguri o perspectivă în momentul în care termină junioratul și nu au unde să joace. Mulţi dintre ei sunt foarte valoroși și se pierd. O echipă de liga secundă ar fi mult mai atractivă pentru acești tineri de 18 ani și pentru a-i menţine la Hunedoara. În prezent sunt peste 200 de copii în grupele de juniori ale CS Hunedoara. Dacă în altă parte s-a putut (Timișoara, Cluj, Arad, Sibiu, Alba-Iulia), de ce nu s-ar putea și la Hunedoara?!”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

„Am îmbrăţișat ideea acestui proiect pentru dezvoltarea fotbalului în Hunedoara, mai ales că, anul acesta, sărbătorim 100 de ani de la înfiinţarea clubului. Ar fi plăcut ca echipa să pornească în acest proiect atrăgător, foarte tentant. Eu, până acum, reveneam de două – trei ori la Hunedoara și am observat de fiecare dată că se schimbă ceva.  Cert este că și acest proiect trebuie să reușească. Hunedoara, din câte știu, este un municipiu cu foarte multe realizări în clasamentul municipiilor din ţară. Sigur că sportul, fotbalul, nu trebuia să lipsească. Mi-a făcut mare plăcere momentul în care domnul primar mi-a solicitat această colaborare”, a spus Remus Vlad, fost jucător și antrenor al Corvinului.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 9 =

Mai mult in ACTUALITATE

Continuă lucrările de restaurare și conservare a Castelului Corvinilor. Ce zone nu sunt deschise pentru turiști

HunedoaraMea.ro17 ianuarie 2022

Bugetul Primăriei Hunedoara, în dezbatere publică

HunedoaraMea.ro13 ianuarie 2022

CJ Hunedoara va cumpăra clădirile Ansamblului Istoric Mina Petrila

HunedoaraMea.ro12 ianuarie 2022

Numărul vizitatorilor Castelului Corvinilor a crescut cu 37% în al doilea an de pandemie

HunedoaraMea.ro4 ianuarie 2022

Primăria Hunedoara, singura din județ care a obținut un punctaj maxim la evaluarea standardelor de afişare a informaţiilor de interes public

HunedoaraMea.ro30 decembrie 2021

Obiectivele turistice din municipiul Hunedoara, la un cod QR distanță

HunedoaraMea.ro30 decembrie 2021

Finanțare de 1,2 milioane de lei de la Primăria Deva pentru Spitalul Județean de Urgență

HunedoaraMea.ro21 decembrie 2021

Cosana Vinca, deținătoare a titlului de ”Tezaur Uman Viu”, a devenit Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro17 decembrie 2021

Centrala termică de la Liceul Tehnologic ”Transilvania” din Deva a fost dată în funcțiune

HunedoaraMea.ro10 decembrie 2021