(SURSA FOTO: rocklee – forum.peundemerg.ro)
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat vineri că se lucrează la repoziționarea / înlocuirea aparatelor de reazem la podul peste râul Mureș, pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva (Ilia – Holdea).
Compania a atribuit acest contract societății TKT TEHNOLOGII SI TENSIONARI IN CONSTRUCTII SRL, valoarea contractului fiind de 280.000 lei.
CNAIR a considerat necesară executarea acestor lucrări în urma raportului preliminar al Expertizei tehnice întocmită de IPTANA, care a constatat o funcționare defectuoasă a aparatelor de reazem de la podul peste râul Mureș, acestea fiind ieșite în afara marginii plăcii metalice, către râu.
“Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este de 20 de zile în condiții meteo favorabile. Reamintim, CNAIR a semnat contractul pentru Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de artă proiectate și executate în cadrul contractului “Proiectare și Execuție Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361”, având o durata de 90 de zile de la Data de Începere a Contractului. În data de 9 decembrie 2019, a fost transmis Raportul final de Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de drum proiectate și executate a fost transmis de către IPTANA. În prezent, CNAIR analizează raportul final al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum și așteaptă raportul final al experizei tehnice a lucrărilor de artă. În funcție de concluziile și recomandările raportelor finale ale expertizelor, CNAIR va lua o decizie privind finalizarea lucrărilor rămase de executat, în regie proprie sau prin contractarea lor”, a anunțat vineri CNAIR.
Ministrul Transporturilor: “Îmi doresc ca acest obiectiv să fie dat în trafic în acest an”
„Lugoj-Deva, stadiul fizic 97-98%, în acest moment, după analize, pentru că nu mi-am permis să iau decizii fără a avea o analiză temeinică, după o discuţie cu reprezentanţii antreprenorului, după mai multe discuţii cu cei de la CNAIR, după discuţii, consultări cu prim ministrul, vreau să vă spun că astăzi la podul peste Mureş se lucrează la ridicarea tablierelor şi la fixarea aparatelor de reazem. Acest lucru se va finaliza la sfârşitul acestei săptămâni. Trimit acolo experţii de la CESTRIN să facă încă o expertiză, atât pe drum, cât şi pe pod, şi, în condiţiile în care experţii îmi spun că acest obiectiv poate fi dat în trafic cu restricţii de viteză, respectiv cu restricţii de tonaj, acest lucru se va întâmpla în anul 2019, la sfârşitul acestui an, în această lună. În condiţiile în care sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la B1 TV, potrivit HotNews.ro.
„Din banii popriţi din garanţia antreprenorului, CNAIR plăteşte aceste lucrări către o companie specializată, sigur, urmând ca, sub trafic, să lucrăm şi la remedierea deficienţelor constatate la drum şi la finalizarea celorlalte lucrări care sunt în afara părţii carosabile. Eu vreau – şi îmi doresc – ca acest obiectiv să fie dat în trafic în acest an. Nu m-am grăbit până când nu am avut toate informaţiile şi, când o să am inclusiv lucrările finalizate şi expertiza finalizată, o să anunţ public data la care dăm în trafic cei 21 de kilometri de pe tronsonul 3 Lugoj-Deva”, a precizat Bode.
Facebook
YouTube
RSS