ACTUALITATE

Finanțare de la bugetul local pentru susținerea echipei RobotX Hunedoara la competiția mondială FIRST Global Challenge

Finanțare de la bugetul local pentru susținerea echipei RobotX Hunedoara la competiția mondială FIRST Global Challenge

Consilierii locali ai municipiului Hunedoara au votat marți, în ședință extraordinară, mai multe proiecte de hotărâre care vizează investițiile în învățământ. Printre ele se numără și acordarea sumei de 20.000 de lei pentru achiziționarea unor materiale necesare realizării proiectului echipei RobotX Hunedoara, desemnată să reprezinte România la competiția mondială FIRST Global Challenge 2021.

În 2018, echipa RobotX Hunedoara, înființată și coordonată de profesorul Mircea Nistor de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara, a participat la competiția FIRST Global Challenge care a avut loc în Mexic. Tinerii hunedoreni pasionați de robotică au adus acasă trofeul competiției, ocupând locul întâi.

FIRST Global Challenge este o competiție anuală de robotică, la care, în fiecare an, apare o mare provocare diferită a ingineriei. În 2021, tema competiției este „Descoperă și recuperează”.

România va fi reprezentată de echipa din Hunedoara, care se prezintă așa:

„Bună tuturor, noi suntem echipa României și suntem foarte încântați să ne reprezentăm țara anul acesta la FIRST Global Challenge. Echipa noastră este formată din membrii din două echipe de FTC, 15975 RobotX și 19047 RobotY, din orașul Hunedoara, situat într-o regiune istorică a Transilvaniei. Suntem zece elevi cu o puternică dorință de a excela în domeniul STEM și de a ajuta comunitatea noastră să găsească soluții pentru probleme semnificative. Printre alte activități care implică sustenabilitatea, educația și comunicarea cu publicul, îndrumăm și trei echipe de FLL pentru a pregăti următoarea generație pentru viitor. Pentru noi, robotica este un mod de viață; ne inspiră să căutăm obiective mai înalte, să lucrăm în echipă, să întâlnim oameni noi, să găsim posibilități de a învăța cât mai mult posibil, în ciuda faptului că nu ne putem întâlni personal. În 2018, colegii noștri mai mari au reprezentat România în această competiție, de această dată, vrem să le urmăm calea și să arătăm lumii că România este încă un centru de excelență pentru educația STEM și că, prin multă muncă, puteți realiza orice!”, se prezintă echipa RobotX Hunedoara.

Competiția FIRST Global Challenge are trei etape, iar în prezent se desfășoară prima etapă.

„Suma de 20.000 de lei ne-a fost solicitată de domnul profesor Mircea Nistor, pentru a acoperi cheltuielile cu materiale necesare desfășurării proiectului tehnico-științific care prezintă soluții pentru protecția sănătății. Am promis tot sprijinul nostru, ca instituție, unităților de învățământ care ni-l solicită. Echipele de robotică de la Liceul «Traian Lalescu» vor avea în curând un spațiu numai al lor, unde să își ducă la bun sfârșit toate proiectele. Așa cum știți, construim în curtea liceului un corp-anexă destinat roboticii, iar în prezent s-a turnat fundația și se lucrează la ridicarea clădirii. Echipa de robotică a domnului Nistor merită tot sprijinul nostru, mai ales având în vedere premiul I cu care s-a întors de la competiția din Mexic. Din păcate, pandemia a oprit și aceste competiții importante pentru elevi și eu, unul, sunt bucuros că tinerii noștri au din nou ocazia să ducă numele Hunedoarei în toată lumea”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + nineteen =

Mai mult in ACTUALITATE

Continuă lucrările de restaurare și conservare a Castelului Corvinilor. Ce zone nu sunt deschise pentru turiști

HunedoaraMea.ro17 ianuarie 2022

Bugetul Primăriei Hunedoara, în dezbatere publică

HunedoaraMea.ro13 ianuarie 2022

CJ Hunedoara va cumpăra clădirile Ansamblului Istoric Mina Petrila

HunedoaraMea.ro12 ianuarie 2022

Numărul vizitatorilor Castelului Corvinilor a crescut cu 37% în al doilea an de pandemie

HunedoaraMea.ro4 ianuarie 2022

Primăria Hunedoara, singura din județ care a obținut un punctaj maxim la evaluarea standardelor de afişare a informaţiilor de interes public

HunedoaraMea.ro30 decembrie 2021

Obiectivele turistice din municipiul Hunedoara, la un cod QR distanță

HunedoaraMea.ro30 decembrie 2021

Finanțare de 1,2 milioane de lei de la Primăria Deva pentru Spitalul Județean de Urgență

HunedoaraMea.ro21 decembrie 2021

Cosana Vinca, deținătoare a titlului de ”Tezaur Uman Viu”, a devenit Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro17 decembrie 2021

Centrala termică de la Liceul Tehnologic ”Transilvania” din Deva a fost dată în funcțiune

HunedoaraMea.ro10 decembrie 2021