COMUNITATE

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A doua rundă a optimilor de finală

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. A doua rundă a optimilor de finală

O nouă zi de confruntări în optimile concursului „Citeşti şi câştigi!” a avut loc joi, 14 martie.

Prima confruntare a zilei a început la ora 11:00. S-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg şi echipa Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani. A fost o confruntare palpitantă, echipele fiind la distanţă de un punct în marea parte a partidei. În final, echipa liceului teoretic haţegan a reuşit să câştige cu scorul de 22 la 20 răspunsuri corecte, trecând mai departe în sferturile de finală.

De la ora 12:00 a început cea de-a doua confruntare a zilei, protagonistele fiind echipa Colegiului Economic „Hermes” Petroşani şi echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni. Elevii echipei din Lupeni au condus întreaga partidă şi au câştigat cu scorul de 22 la 14 răspunsuri corecte, din cele 30 ale confruntării.

Al treilea meci al zilei a început la ora 14:00 şi s-au aflat faţă în faţă echipa Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani şi echipa Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva. A fost o partidă pe care echipa colegiului din Petroşani a condus-o detaşat, de la început şi până la sfârşitul ei, şi a cărei scor final a fost de 19 la 7 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului. La finalul acestui meci, echipa Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” din Petroşani merge mai departe în sferturile concursului.

Ziua de concurs s-a încheiat cu confruntarea dintre echipa Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroşani şi Colegiul Naţional „Decebal” Deva, care a început la ora 15:00. Deşi la începutul partidei echipele au fost apropiate la scor, înainte de jumătatea ei echipa colegiului devean s-a distanţat şi a câştigat această confruntare detaşat, cu scorul de 20 la 12 răspunsuri corecte, din cele 30 posibile.

Ediția a 10-a a concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” este organizată de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara și cu ajutorul unor generoși sponsori: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva,

Concursul se desfășoară în perioada 16 noiembrie 2023 – 18 aprilie 2024. Până în luna ianuarie 2024 elevii au avut o perioadă de pregătire, de studiere și aprofundare a bibliografiei alcătuite de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, care vizează cunoștințe din domeniile: Științe/Generalități, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Marea finală va avea loc în data de 18 aprilie 2024.

Această ediție aduce în fața juriului echipe din 24 de colegii și licee ale județului Hunedoara.

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Acest concurs a fost conceput și organizat cu scopul de a atrage elevii spre lectură și cunoaștere, de a-i obișnui cu spiritul de competiție și fair-play. Toate edițiile au fost urmărite cu mare interes, transmiterea în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii și în reluare pe un post local de televiziune fiind un real avantaj, iar ecourile care au ajuns la organizatori au fost deosebit de favorabile.

Premiile oferite sunt consistente și atractive: pentru locul I – 8 bărci pneumatice cu motor sprint, pentru locul al II-lea – 8 bărci pneumatice cu motor clasic, pentru locul al III-lea – 8 plăci de surf cu vâslă pentru ape stătătoare, pentru locul al IV-lea – 8 trotinete non electrice și căști de protecție, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 192 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =

Mai mult in COMUNITATE

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024

Scriitorul Dumitru Tâlvescu, aniversat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro24 aprilie 2024

Vladimir Nabokov, o personalitate fascinantă (A)

HunedoaraMea.ro22 aprilie 2024

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului”

HunedoaraMea.ro19 aprilie 2024