ACTUALITATE

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

Nicolae al României s-a aflat marți şi miercuri în municipiul Hunedoara în cadrul unui turneu intitulat „Pe urmele bunicului Mihai I”. Marţi seara, la Castelul Corvinilor, a avut loc prezentarea oficială a albumului „Bunicul meu, Regele Mihai”, a anunțat municipalitatea.

Nicolae al României a mărturisit că albumul prezentat oficial la Hunedoara s-a născut, de fapt, dintr-un alt album, primit la nunta sa, în 2018, cu imagini în care era surprins Regele Mihai I.  „Multe dintre ele nu existau în spaţiul public. Mi s-a părut că ar fi mare păcat ca aceste imagini să rămână doar în posesia mea şi a familiei mele. Am căutat apoi şi alte imagini. Aşa s-a născut acest album prin care doresc să arăt şi persoana din spatele coroanei, un modest, un om cu multe pasiuni, un om demn care a iubit foarte mult România”, a explicat autorul lucrării.

Miercuri, Nicolae al României a fost prezent în două dintre liceele oraşului, Colegiul  Naţional „Iancu de Hunedoara” şi Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” pentru a derula o nouă etapă din proiectul intitulat „Istoria regalităţii, în şcoli”. Este vorba despre o iniţiativă interactivă prin care copiii sunt ajutaţi să înţeleagă mai bine patrimoniul cultural lăsat moştenire de regii şi reginele României dar care urmăreşte să înţeleagă mai bine şi provocările întâmpinate de noile generaţii într-o Românie aflată într-un continuu proces de schimbare.

Tot miercuri, Nicolae al României a fost primit şi la sediul Primăriei Hunedoara de primarul Dan Bobouţanu. „Este mai mult decât o onoare să avem un asemenea oaspete. Am avut plăcerea de a prezenta importanţa Hunedoarei în istoria românilor, dar şi de a afla detalii despre cele două proiecte extraordinare derulate de Nicolae al României. Mă bucură faptul că Hunedoara se află pe traseul turneului întreprins de Nicolae al României”, spune primarul Dan Bobouţanu.

În prima parte a vizitei la Hunedoara, specialiștii Muzeului „Castelul Corvinilor” i-au pregătit şi o mică surpriză oaspetelui de seamă punându-i la dispoziţie acelaşi scaun şi aceeaşi masă pe care Regele Mihai I le-a folosit pentru a semna în „Cartea de oaspeţi” a oraşului, pe parcursul ultimei vizite a Majestăţii Sale în Hunedoara, în 1997.

Poze la 25 de ani distanță. În anul 1997 Majestatea Sa, Regele Mihai, semna la Castelul Corvinilor cartea de onoare. 25 de ani mai târziu, la aceeași masă, așezat pe același scaun, având expuse poze de la toate vizitele pe care bunicul său, Regele Mihai, le-a făcut la Castelul Corvinilor, Nicolae al României a semnat cartea de onoare, cu ocazia lansării albumului de fotografii “Bunicul meu, Regele Mihai” (Sursa foto: Primăria Hunedoara)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − three =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Rezultatele interceptării a mii de persoane din România, pentru spionaj și trădare, secret de stat

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2023

Strada Castelului din Hunedoara se reamenajează, după 70 de ani

HunedoaraMea.ro23 ianuarie 2023

PressHUB: Extraordinara poveste a poporului shuar, spusă de Nua, prima femeie diplomat

HunedoaraMea.ro23 ianuarie 2023

Mașină ridicată de polițiștii locali din șantierul din centrul istoric al Devei. Proprietarul, amendat

HunedoaraMea.ro20 ianuarie 2023

Primele demersuri pentru retehnologizarea Termocentralei Mintia

HunedoaraMea.ro17 ianuarie 2023

Încă două contracte din fonduri europene pentru Deva

HunedoaraMea.ro15 decembrie 2022

PressHUB: Târguri de Crăciun fără spectatori. Cazul „Calafat”, repetat în restul țării

HunedoaraMea.ro13 decembrie 2022

O nouă viață pentru copiii ucraineni. Colegi și prieteni noi, la școlile din Hunedoara

Ovidiu Petrovai11 decembrie 2022

Refugiații care s-au reinventat în țara de adopție. Cum au ajuns românii să comande vareniki ucrainean făcut “ca la mama acasă”

Ovidiu Petrovai10 decembrie 2022