ACTUALITATE

Iohannis câştigă şi în Hunedoara, cu excepţia Văii Jiului. Ce spun liderii județeni ai PNL și PSD despre rezultatul alegerilor

Iohannis câştigă şi în Hunedoara, cu excepţia Văii Jiului. Ce spun liderii județeni ai PNL și PSD despre rezultatul alegerilor

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a reuşit să adune cele mai multe voturi la alegerile de duminică şi în judeţul Hunedoara. Iohannis s-a aflat pe primul loc în majoritatea oraşelor judeţului, cu excepţia municipiului Brad şi a oraşelor din Valea Jiului.

Conform unei situaţii comunicate de organizaţia judeţeană PNL Hunedoara, Klaus Iohannis a obţinut în judeţ 62,821 de voturi (34,21 ka sută – sub media naţională), Viorica Dăncilă (PSD) a avut 54,273 de voturi (29,56 la sută – mult peste media sa naţională), Dan Barna a adunat de la secţiile de vot hunedorene 20.165 de voturi (10,98 la sută) destul de aproape de el situându-se, în judeţ, Mircea Diaconu („independent” susţinut de ALDE şi Pro România) cu 17.857 de voturi (9,73 la sută).

Iohannis a câştigat destul de clar în Deva (36,15 la sută faţă de 20,8 la sută – Dăncilă), dar şi în municipii importante administrate de primari PSD: Hunedoara (34,2 la sută faţă de 26,12 la sută – Dăncilă), respectiv Orăştie (44 la sută, faţă de 22 la sută – Viorica Dăncilă). Candidatul PSD a reuşit însă să obţină foarte multe voturi şi, implicit, diferenţe mari de scor în Valea Jiului. Aici procentele Vioricăi Dăncilă au variat între 34 şi 48 la sută, în timp ce voturile pentru Klaus Iohannis s-au situat între 20 şi 25 la sută.

Lucian Heiuş vorbeşte despre un moment istoric

Preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş, spune că „este pentru prima dată în 30 de ani când, pe un vot politic, judeţul Hunedoara nu mai este unul roşu”. Excepţie face anul 2008, când, la votul uninominal pentru şefia Consiliului Judeţean, câştigător a ieşit Mircea Moloţ (pe atunci membru PNL). „Pe vot politic am avut mai mereu PSD-ul câştigător în judeţ. Acum s-a schimbat situaţia. Este rodul muncii depuse de noi mai ales în ultimii trei ani. Dacă se face o analiză obiectivă se vede că avem un trend crescător în judeţ, rezultate care s-au consolidat prin reconstrucţia fiecărei organizaţii locale. Este însă abia un prim pas. Peste două săptămâni vom avea şi în judeţ o victorie şi mai clară, iar victoria finală va fi la alegerile locale de anul viitor când vom câştiga şi Consiliul Judeţean”, a adăugat Heiuş, pentru Hunedoaramea.ro.

Nistor: „ A fost doar o primă bătălie”

Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, spune că rezultatele Vioricăi Dăncilă în judeţ sunt, totuşi, foarte bune: „Pe toată zona Transilvania şi Banat, Hunedoara a fost judeţul în care doamna Viorica Dăncilă a obţinut cele mai multe voturi, aşa că organizaţia noastră este pe locul 1 la nivel zonal. Eu sunt mulţumit de rezultatul de ansamblu obţinut în judeţul Hunedoara. Sigur că au fost şi câteva probleme, dar le vom discuta, fără reproşuri şi fără acuze. Voi merge şi voi discuta cu fiecare organizaţie locală şi, veţi vedea, ne vom mobiliza şi mai bine pentru turul II astfel încât doamna Dăncilă să câştige şi în judeţ şi la nivel naţional. La Orăştie (unde diferenţa dintre Iohannis şi Dăncilă a fost de aproximativ 20 la sută – n.red.) nu ştiu încă ce s-a întâmplat. Nu prea înţeleg nici ce s-a întâmplat la Hunedoara (unde diferenţa Iohannis – Dăncilă a fost de aproximativ 9 la sută – n.red.). M-a surprins rezultatul de la Hunedoara, la cât de mult a reuşit primarul Dan Bobouţanu (PSD – n.red.) să schimbe faţa oraşului şi la cât de multe proiecte pe fonduri europene şi finanţate prin PNDL sunt acolo. Cam aceeaşi situaţie este şi la Orăştie. Orăştia este o campioană a atragerii de fonduri europene şi prin PNDL 2, dar rezultatul a fost cel care a fost. De fapt, în tot judeţul, doar prin PNDL s-au alocat aproape 700 de milioane de lei, cât nu s-a alocat în toţi ultimii 30 de ani. Dar, repet, acum important este să facem cu calm câte o scurtă analiză pe fiecare organizaţie în parte şi, mai important, să reuşim să ne mobilizăm şi mai bine pentru turul II al alegerilor. Ce a fost duminică, a fost doar o primă bătălie”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − sixteen =

Mai mult in ACTUALITATE

Insule ecologice digitalizate, la Deva, din fonduri europene

HunedoaraMea.ro9 martie 2023

PRESShub: Țările occidentale NU și-au retras ambasadele din Turcia, cu o zi înainte de cutremur

HunedoaraMea.ro14 februarie 2023

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

HunedoaraMea.ro14 februarie 2023

Al 10-lea proiect prin PNRR pentru municipiul Hunedoara. 3 milioane de lei pentru soluţii inteligente destinate transportului urban

HunedoaraMea.ro13 februarie 2023

Investițiile în domeniul cultural și evenimentele culturale din 2023, susținute de Consiliul Județean Hunedoara

HunedoaraMea.ro7 februarie 2023

A fost votat bugetul general al Devei pe acest an

HunedoaraMea.ro1 februarie 2023

Primele microbuze electrice circulă pe străzile Devei, în curse de probă

HunedoaraMea.ro31 ianuarie 2023

Bugetul municipiului Hunedoara, dedicat în principal investiţiilor în dezvoltarea oraşului

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2023

Lucrări finalizate pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2023