COMUNITATE

Lansare de carte Adriana Vlad. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Lansare de carte Adriana Vlad. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează în ziua de 26 octombrie, la ora 18.00, la Diva’s Events din orașul Călan, un eveniment cultural prilejuit de lansarea volumului de versuri intitulat „Sufletul… poet etern…”, apărut la Editura Călăuza v.b., volum semnat Adriana Vlad.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Călăuza v.b. din Deva.

Nume relativ nou în peisajul literar hunedorean, Adriana Vlad este originară din orașul Călan unde a urmat Şcoala Gimnazială şi Liceul Industrial și unde a scris prima poezie, O femeie iubitoare, dedicată profesoarei sale de limba și literatura română, cea care i-a insuflat dragostea pentru literatură. Talentul literar i-a fost remarcat de poetul Eugen Evu care a îndrumat-o spre Cenaclul Literar „Lucian Blaga”.

Adriana Vlad este absolventă a Facultății de Filologie din cadrul Universității Craiova, unde a obținut un master și a elaborat teza de doctorat cu tema „Aspecte ale influenței limbii italiene asupra limbii române actuale”, la Şcoala Doctorală „Alexandru Piru” din Craiova.

În perioada facultății a publicat versuri la ziarele Oglinda şi Cuvântul Liber, din Deva. Tot în această perioadă a publicat numeroase articole pe teme literare și lingvistice, printre care: „Reprezentanții Școlii Ardelene”, publicat în Analele Universității, anii 2009-2013; „Aspecte ale influenței italiene în opera istorică a Stolnicului Constantin Cantacuzino”, în Studia Linquistica et Philologica, Craiova, 2014; „Cultura de masă în era globalizării şi a cosmopolitanismului în comunicare şi persuasiune”, în Management Instituțional, Craiova 2012; „Limba italiană în viziunea unor cărturari în sec. al XVII-lea, XVIII-lea”, în Studia Linquistica et Philologica, Craiova, 2023.

În anul 2018 i-a apărut la Deva volumul de poezii „Esenţă”.

Adriana Vlad a urmat numeroase specializări în domeniul medicinei alternative, în nutriţie, fitoterapie, homeopatie, farmacie, tehnici de masaj, și a publicat numeroase articole de specialitate în revistele Formula As și Terapii Naturiste.

Volumul care se va lansa este prefațat de un text al profesoarei Mina-Maria Rusu care este de părere că „noul volum de poezii semnate de profesoara Adriana Vlad este un exercițiu poetic de convertire a vieții în metaforă (…)”.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × three =

Mai mult in COMUNITATE

„Citești și câștigi!” la a X-a ediție (A)

HunedoaraMea.ro18 aprilie 2024

Echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” a câștigat finala concursului „Citeşti şi câştigi!” (FOTO/VIDEO)

HunedoaraMea.ro18 aprilie 2024

Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Finala mică (FOTO / VIDEO)

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

„Vladimir Nabokov – Omul la răscrucea istoriei”. Eveniment dedicat scriitorului organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Încep înscrierile la concursul național „Deva Music Star”!

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

O nouă ediție a Festivalului Național de Umor „Liviu Oros”, la Deva

HunedoaraMea.ro2 aprilie 2024

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

FOTO Concursul „Citeşti şi câştigi!” 2024. Semifinalele competiției. Cine sunt echipele care se vor confrunta în marea finală

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024