ADMINISTRAȚIE

Lucrările de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva au fost finalizate

Lucrările de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva au fost finalizate

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva a fost modernizată, extinsă și dotată la standarde moderne, printr-un proiect derulat de Consiliul Județean Hunedoara, finanțat din fonduri europene nerambursabile.

În urma acestei investiții, SJU Deva este beneficiarul uneia dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară.

Spațiul noii Urgențe are o structură formată din parter și etaj. La parter există triaj, cameră pentru urgențe minore, cameră pentru resuscitare, spații de decontaminare, cabinet pentru urgențe ortopedice, spații pentru monitorizare pacienți, precum și sala de așteptare pentru aparținători, aceasta din urmă realizată în cadrul celui de-al doilea proiect. Există un spațiu destinat urgențelor pediatrice, dotat cu circuit separat, precum și cabinete pentru personalul medical.

Evenimentul inaugural a avut loc în prezența președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a numeroși consilieri județeni, a directorului Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, precum și a conducerii spitalului.

Această unitate are, de acum, și o sală de așteptare pentru aparținători. Fiecare spital din România ar trebui să aibă așa ceva, este un semn de civilizație și de respect pentru oameni. De acum încolo, depinde de cadrele medicale ca UPU Deva să fie recunoscut pentru profesionalism și pentru calitatea actului medical”, a declarat șeful CJ Hunedoara.

În 2009 a fost demarat proiectul de reparații capitale, finalizat în 2023, în valoare de peste 100 de milioane de lei, iar SJU Deva a fost dotat cu un aparat RMN și un angiograf.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a subliniat că modernizarea UPU Deva este un proiect-exemplu pentru Regiunea Vest și pentru întreaga țară.

Este un exemplu de bune practici, de a investi bani europeni și nu doar de a-i cheltui. Este o mare diferență. Spitalul din Deva este cel mai important nod medical situat în apropierea autostrăzii A1, iar toate modernizările care se fac sunt în beneficiul pacienților”, a declarat Sorin Maxim.

Valoarea obiectivului de investiții „Modernizare, extindere și dotare Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva” se ridică la circa 10 milioane de lei. Pentru lucrările executate au fost alocate peste 9 milioane de lei, iar pentru achiziția de echipamente medicale și mobilier s-au alocat 778.000 lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara.

Peste 50.000 de pacienți pe an la UPU Deva

UPU Deva este cea mai grea secție din spital. Aici ajung, anual, 50.000 de pacienți, dintre care jumătate se internează. Secția nouă beneficiază de aparatură performantă, de dotări de ultimă oră, de circuite bine puse la punct, ceea ce poate avea impact pozitiv asupra timpului de așteptare”, a completat managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariș.

Prin realizarea acestei investiții, spațiul destinat UPU Deva a fost modernizat, extins, reorganizat și funcționalizat astfel încât să poată fi asigurată activitatea medicală de urgență în condiții optime și de eficiență maximă. Totodată, Consiliul Județean Hunedoara a derulat, în paralel, și un proiect de extindere și etajare corp extins UPU Deva, având ca destinație spații de birouri pentru administrația spitalului. Acest proiect, în valoare de peste 6,5 milioane de lei, a fost finanțat integral din bugetul propriu al CJ Hunedoara.

(Sursa foto: Consiliul Județean Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

HunedoaraMea.ro11 aprilie 2024

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024

Investiții în digitalizarea spitalelor hunedorene

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

Reabilitarea Incintei I a Cetății Deva, aproape de final

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

Cele mai longevive cupluri din Deva, premiate de Ziua Familiei

HunedoaraMea.ro13 martie 2024