COMUNITATE

Maestrul Eugen Doga, compozitorul care a semnat muzica filmului „Şatra”, în concert extraordinar la Teatrul de Artă Deva

Maestrul Eugen Doga, compozitorul care a semnat muzica filmului „Şatra”, în concert extraordinar la Teatrul de Artă Deva

(SURSA FOTO: Facebook.com / Eugen Doga)

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural “Drăgan Muntean” organizează un concert extraordinar susţinut de maestrul Eugen Doga şi invitaţii săi, care va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul de Artă din Deva.

Biletele sunt puse în vânzare la Centrul Cultural “Drăgan Muntean”, zilnic, între orele 10-13. Preţul unui bilet este 20 de lei.

Academician, compozitor, dirijor şi profesor, Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra din Republica Moldova, a absolvit Conservatorul şi Institutul de Arte “Gavriil Musicescu” din Chişinău, iar în prezent trăieşte la Moscova. A compus muzica a peste 100 de filme, însă creaţia sa include şi lucrări de balet, melodii lirice, muzică pentru teatru.

A semnat coloana sonoră a peliculelor “Lăutarii” (1971) şi “Şatra” (1975), în regia lui Emil Loteanu, şi a filmului de animaţie “Maria Mirabela” (1981), realizat de Ion Popescu Gopo. Şapte dintre piesele sale au ilustrat muzical serialul “Inimă de ţigan”, producţia care a revoluţionat piaţa telenovelelor din România.

Talentul incontestabil al lui Eugen Doga a fost recunoscut şi de UNESCO – valsul inclus în coloana sonoră a filmului “Gingaşa şi tandra mea fiară” este considerat una dintre capodoperele muzicale ale secolului XX.

Maestru Emerit al Artei din Moldova şi distins cu Ordinul “Steaua României”, Eugen Doga face parte dintre cele 200 de personalităţi ale lumii declarate, în anul 2000, “Omul Mileniului”. Două dintre creaţiile sale se regăsesc într-un top internaţional al celor mai bune 200 de piese de muzică clasică din toate timpurile, realizat de site-ul History Rundown.

Mai multe informații despre maestrul Eugen Doga, despre creația sa muzicală și despre proiectele sale culturale puteți afla pe site-ul dogamusic.com sau pe pagina oficială de Facebook a compozitorului.

afis-concert-eugen-doga

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + four =

Mai mult in COMUNITATE

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024

La aniversarea unui prieten (A)

HunedoaraMea.ro29 aprilie 2024

Conferință internațională „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2024

Serbările Cetății 2024. Artiștii și trupele care vor cânta la Deva

HunedoaraMea.ro25 aprilie 2024