ACTUALITATE

Mega-proiectul de modernizare a transportului în municipiul Hunedoara – Coridorul de Est, aproape de începerea lucrărilor

Mega-proiectul de modernizare a transportului în municipiul Hunedoara – Coridorul de Est, aproape de începerea lucrărilor

Primăria Hunedoara a anunțat că marți a fost predat amplasamentul pentru desfășurarea lucrărilor în cadrul proiectului-gigant „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiții în transportul public ecologic – Coridorul de Est”. Contractul pentru executarea lucrărilor a fost semnat la jumătatea lunii iulie, iar lucrările vor începe cel mai probabil în 2-3 săptămâni. Acesta este cel mai amplu demers de modernizare a municipiului Hunedoara.

În urma licitației, contractul a fost adjudecat de asocierea Sustainable Urban Mobility Solutions SRL – Proactiv SRL. „Proiectul privind «Coridorul de Est» este complementar cu alte două proiecte, de valori aproximativ egale, 10 milioane de euro fiecare: «Coridorul Central», aflat deja în faza de execuție a lucrărilor (șantierul din zona Sanitas), respectiv «Coridorul de Vest», pentru care sperăm ca procedurile de licitație să poată începe cât mai curând. Rezolvăm mai multe probleme importante sesizate și de cetățeni în nenumărate rânduri: starea carosabilului și trotuarelor pe străzile Mureșului și Eroilor, starea scărilor dinspre fostul Liceu Nr. 2 și de lângă vechea Școală Nr. 3, dar modernizăm și orașul realizând o a treia zonă pietonală modernă, pe Aleea Ciprian Porumbescu, și achiziționând autobuze hibrid, sisteme de semaforizare moderne, mobilier urban și multe alte dotări de care orice oraș modern are nevoie», a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Proiectul are o valoare totală de aproape 10 milioane de euro, este finanțat prin Programul Operațional Regional și are ca obiective principale modernizarea infrastructurii de transport, încurajarea soluțiilor de transport alternative nepoluante și achiziționarea de autobuze ecologice.

Potrivit Primăriei Hunedoara, prin intermediul proiectului vor fi reabilitate și modernizate strada Eroilor, strada Mureșului (tronsonul dintre str. Eroilor și b-dul Mihai Viteazul) și strada Buituri (tronsonul dintre b-dul Dacia şi str. Eroilor).

Aleea Ciprian Porumbescu şi „scările de la Poliţie”, zonă denumită La Trepte (dintre b-dul Rusca şi str. I.L.Caragiale) vor fi transformate în noi zone atractive de promenadă, dotate cu mobilier urban și rețele de iluminat public pietonal. La fel se va întâmpla şi cu Scara – Izvor (din apropierea fostei Școli Generale Nr. 3).

Lucrările vor începe din zona Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”, unde la intersecția străzilor Pictor Luchian și Victoriei va fi amenajat un sens giratoriu care va ajuta la extinderea traseului de autobuz nr. 2 fără a mai fi necesară reconfigurarea ulterioară a acestuia.

Prin același proiect, 12 stații de autobuz vor fi modernizate urmând să se transforme în „stații inteligente” de călători cu wi-fi, senzori de proximitate, senzori de mediu, iluminat LED, panouri de informare, aplicații privind călătoriile, panouri solare și sisteme de stocare a energiei, spoturi USB pentru încărcarea de telefoane, camere video de monitorizare și aplicații de tip „planificator de călătorie”.

Va fi implementat și un sistem de e-ticketing, alături de un sistem informatic de management al flotei și de informare dinamică a pasagerilor în stațiile de autobuz.

Alte puncte importante ale proiectului le reprezintă modernizarea sistemului de semaforizare prin montarea de semafoare inteligente, extinderea sistemului de supraveghere video și achiziționarea a 10 autobuze ecologice hibrid (în total, vor fi 20, celelalte urmând a fi achiziționate în cadrul celorlalte două proiecte asemănătoare – „Coridorul de Vest” şi „Coridorul Central”).

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − six =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Cum te poți apăra de efectele nocive ale poluării. Campanie pentru aer curat

HunedoaraMea.ro23 noiembrie 2022

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

HunedoaraMea.ro17 noiembrie 2022

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

Delegație norvegiană și reprezentanți ai Fundației Mihai Eminescu Trust, parteneri în proiectul de restaurare a Sarmizegetusei Regia, în vizită în județ

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

A fost atribuit contractul pentru construirea creșei din cartierul devean Dealul Paiului

HunedoaraMea.ro10 noiembrie 2022

PressHUB: Achiziții în lanț în instituțiile publice pentru ultimul model de Iphone

HunedoaraMea.ro3 noiembrie 2022

Bani de la bugetul local pentru cabinete medicale școlare

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022

Acord de cooperare între Județul Hunedoara și regiunea Béni Mellal-Khénifra din Regatul Marocului

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022

Fonduri de peste 7,4 milioane de euro din PNRR pentru Sarmizegetusa Regia şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa

HunedoaraMea.ro27 octombrie 2022