ACTUALITATE

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

Peste 70.000 de consultații gratuite, în cabinetele medicale școlare din Deva

Peste 70.000 de consultații au fost efectuate în cabinetele medicale școlare din Deva, anul trecut, dintre care 3 procente aparțin cabinetelor de medicină dentară, potrivit Primăriei municipiului.

Potrivit datelor oficiale, mai mult de jumătate (57%) dintre cele 71.014 consultații înregistrate anul trecut au fost efectuate în cele două cabinete medicale care funcționează la Colegiul Național „Decebal”.

Potrivit medicilor care își desfășoară activitatea în cabinetele medicale din școli și grădinițe, populația școlară în anul 2022 a fost de 7.971 de persoane. Ponderea o reprezintă elevii din învățământul primar și gimnazial (câte 27% din total), în timp ce un sfert din totalul elevilor (25%) fac parte din învățământul liceal, mai puțin de o cincime (15%) o reprezintă preșcolarii, iar 6% – elevii înscriși în învățământul profesional.

Rețeaua de medicină școlară din Deva este formată din 20 de cabinete medicale (dintre care două stomatologice), iar asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 24 de asistente medicale, angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva.

Cabinetele școlare de medicină dentară funcționează la Colegiul Național „Decebal” (Corp A – Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 22) și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” (Strada Gh. Barițiu, nr. 2). Fiecărui cabinet îi sunt arondate mai multe școli și grădinițe, astfel încât toți preșcolarii și elevii înscriși la unitățile de învățământ din municipiu să aibă acces la consultații și tratamente stomatologice gratuite.

Toți preșcolarii și elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ preuniversitar din Deva beneficiază de consultații gratuite în cele 20 de cabinete de medicină generală și dentară care funcționează în școli și grădinițe.

Asistența medicală școlară oferă: acordarea de consultații primare; efectuarea tirajului zilnic, în cazul preșcolarilor; evidență specială în cazul copiilor cu boli cronice; verificarea stării de sănătate a elevilor înainte de participarea acestora la competiții, olimpiade, concursuri, excursii etc.; acțiuni de prevenție; triaj epidemiologic, după fiecare vacanță școlară; monitorizarea alimentației preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ în care se servește masa; asistență medicală în cazul urgențelor medicale; educație pentru sănătate; promovarea unui stil de viață sănătos și a activității fizice în rândul copiilor și adolescenților etc.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =

Mai mult in ACTUALITATE

PSD a câștigat majoritatea primăriilor din județ. Rezultate neoficiale

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

Lucian Rus (PSD) este noul primar al Devei

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

„Târgul European al Castelelor”, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Demersurile pentru o secţie de Urgenţe modernă în municipiul Hunedoara intră în linie dreaptă

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

Castelul Nopcsa, redat comunității

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Un consorțiu pentru viitor. PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

HunedoaraMea.ro15 mai 2024

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024