ACTUALITATE

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

Primăria municipiului Hunedoara a transmis Sucursalei Regionale Căile Ferate Timişoara o adresă prin care îşi manifestă dorinţa certă de a prelua în administrare clădirea staţiei CFR din oraş.

Gara din municipiul Hunedoara a fost închisă şi trecută în conservare la începutul anului 2018. Potrivit municipalității, clădirea, proiectată în 1951 şi inaugurată în 1953, are o importantă valoare cultural – istorică dar reprezintă şi o inestimabilă valoare simbolică pentru locuitorii municipiului Hunedoara şi nu numai. De la momentul trecerii gării în conservare, pe zi ce trece, clădirea se deteriorează, fiind şi victima unor acte de vandalism. Primăria Hunedoara face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a preveni astfel de evenimente şi în zona gării, însă, conform legii, primul responsabil de paza acestor obiective este proprietarul.

„Solicităm transferul clădirii gării în administrarea Primăriei deoarece, aşa cum rezultă din informaţiile pe care le deţinem, nu se întrevăd şanse ca, în viitorul apropiat, să fie reluat traficul feroviar în staţia amintită. Noi suntem interesaţi să preluăm clădirea în sine iar liniile ferate să rămână în administrarea entităţilor din domeniu. În cazul în care am reuşi să preluăm clădirea gării, în foarte scurt timp am putea lua măsuri pentru a stopa degradarea acesteia, iar imobilul, cu o valoare de simbol pentru istoria Hunedoarei, va fi repus, sub o formă sau alta, în serviciul comunităţii. Suntem deschişi la orice propunere care, în condiţii legale, ar putea duce la salvarea gării din municipiul Hunedoara. Până astăzi nu am primit niciun răspuns din partea Sucursalei de Căi Ferate Timişoara”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

(SURSA FOTO: Primăria Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 8 =

Mai mult in ACTUALITATE

Patru clădiri ale Liceului Tehnologic “Matei Corvin” din Hunedoara, reabilitate din fonduri europene

HunedoaraMea.ro14 octombrie 2021

Spitalul Municipal din Hunedoara a primit al doilea computer tomograf, unul dintre cele mai performante din țară

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2021

Se redeschide Centrul de vaccinare de la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2021

Turiștii pot ajunge în stațiunea Parâng cu mașina, pe noul drum județean deschis circulației rutiere

HunedoaraMea.ro23 septembrie 2021

Au început lucrările pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara, proiect din fonduri europene

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Școală gimnazială din fonduri europene, la Hațeg

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021