ACTUALITATE

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

Şase firme au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein”.

Investiţia în noua arenă din Hunedoara a fost scoasă la licitaţie de Compania Națională de Investiții încă din vara anului trecut, însă, o serie de contestaţii, cereri de amânare şi clarificări suplimentare au făcut ca doar astăzi să se încheie etapa de depunere a ofertelor, a anunțat marți Primăria Hunedoara.

În aceste condiţii, dacă nu vor exista alte contestaţii, după evaluarea documentaţiei depuse în susținerea tehnico-financiară a ofertelor (care durează aproximativ 3-4 luni) se va emite raportul procedurii și se va comunica, finalmente, firma câştigătoare.

„Dacă nu ar fi existat contestaţiile din vara şi toamna anului trecut, apoi solicitările de clarificări referitoare la proiect, depuse de mai multe companii, cu siguranţă că acum am fi putut discuta despre firma desemnată pentru construirea noului stadion. Compania Naţională de Investiţii a fost obligată să respecte fiecare pas procedural, să meargă în instanţă cu acea primă contestaţie, apoi să prelungească termenele pentru solicitările de clarificări. Aceasta este legislaţia în România. De astăzi, începe, practic, procedura de stabilire a proiectantului şi executantului lucrărilor efective. Sper ca rezultatul să fie stabilit în termen şi, dacă vor mai fi contestaţii, soluţionarea acestora să nu dureze foarte mult. Ne dorim şi avem mare nevoie de un stadion nou la Hunedoara, o arenă care să deservească întregul judeţ, să fie folosit, nu doar pentru meciurile echipei Corvinul 1921, ci şi pentru alte manifestări. Ar fi primul stadion construit de CNI în Transilvania, într-un judeţ care nu beneficiază de un asemenea obiectiv”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Noua arenă ar urma să aibă 10.100 de locuri, toate pe scaune, spaţii de cazare pentru sportivi, un restaurant-cantină, un coffee-corner, parcări subterane (295 de locuri + 140 locuri VIP) şi supraterane, sală de fitness/forţă multifuncţională (adaptabilă şi antrenamentelor de box, de exemplu), instalație de nocturnă, tabele electronice de marcaj și ecrane-gigant și o suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj – fiind o arenă clasificată în categoria 4 a UEFA – eligibilă pentru organizarea unor competiții europene de nivel ridicat.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × four =

Mai mult in ACTUALITATE

Un consorțiu pentru viitor. PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

HunedoaraMea.ro15 mai 2024

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

HunedoaraMea.ro11 aprilie 2024

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

Reabilitarea Incintei I a Cetății Deva, aproape de final

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

CNAS lansează a doua ediție a „Ghidului asiguratului”

HunedoaraMea.ro4 martie 2024

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024