ADMINISTRAȚIE

Sistem integrat de comunicare online cu cetățenii, la Primăria Petroșani

Sistem integrat de comunicare online cu cetățenii, la Primăria Petroșani

Primăria Petroșani simplifică relația cetățenilor și a persoanelor juridice din municipiu cu administrația locală printr-un proiect derulat cu fonduri europene.

Luni, la sediul Primăriei Petroșani a avut loc conferința de închidere a proiectului ”e-PAS – eficientizarea Procedurilor Administrative prin Simplificare la Primăria Municipiului Petroșani”, în prezența beneficiarilor finali. Este vorba despre un proiect care se adresează în mod deosebit cetățenilor, dar și persoanelor juridice și instituțiilor publice, în principal prin realizarea unui portal de servicii electronice.

Proiectul presupune introducerea unui sistem integrat de comunicare online interactivă cu cetățenii, precum și realizarea și gestiunea digitală a arhivei în cadrul Primăriei Petroșani.

”Scopul acestui proiect este de simplificare a procedurilor administrative și a accesului populației către serviciile oferite de primărie. Practic, încercăm să reducem birocrația din administrație, iar fiecare cetățean care dorește să acceseze un serviciu din primărie poate să o facă online, prin intermediul acestui portal, și va primi răspuns, la fel, electronic, cu toate datele solicitate. Tot în cadrul acestui proiect a fost inclusă o componentă care vizează echipamentele, dar și o componentă de instruire a personalului din administrația publică locală care va lucra cu acest sistem electronic. De asemena, în cadrul acestui proiect s-a realizat o scanare a documentelor, peste 2.000.000 de pagini, precum și arhivarea acestora, astfel încât accesul cetățenilor la aceste date să fie mult mai facil”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Noua platformă electronică poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Petroșani (www.primariapetrosani.ro, Secțiunea ePortal – servicii electronice) și fiecare cetățean poate să își creeze propriul cont, urmând pașii solicitați de aplicație.

”Acest proiect are și rezultate, care au apărut în urma atingerii obiectivelor pe care ni le-am propus. Am realizat prin intermediul acestui proiect un portal de servicii electronice pentru cetățeni, prin intermediul căruia aceștia pot să depună, electronic, cereri și solicitări către Primăria Municipiului Petroșani și tot așa vor primi și răspunsurile. De asemenea, am extins și modernizat sistemul de registratură electronică existent la nivelul primăriei, am modernizat site-ul instituției, am realizat această retro-digitalizare a documentelor din arhivă și, în prima fază, am instruit 81 de angajați ai instituției care vor utiliza acest proiect, cu mențiunea că, pe parcurs, vor fi instruiți toți angajații primăriei, pentru că toți trebuie să utilizeze acest portal”, a explicat Paulina Dragoș, director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Petroșani și manager de proiect.

În valoare de 2,7 milioane de lei, proiectul a beneficiat de finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacității Primăriei Petroșani de a asigura calitatea și accesul la serviciile publice oferite exclusiv de primărie, prin simplificarea procedurilor și reducerea birocrației pentru cetățeni.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

Parcarea publică din Piața Unirii din Deva a fost redeschisă

HunedoaraMea.ro19 iulie 2022

Delegație din localitatea franceză Val d`Ajol, înfrățită cu comuna Vața de Jos, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro19 iulie 2022

Peste 60 de camere de supraveghere video, montate în mai multe zone din Deva

HunedoaraMea.ro18 iulie 2022

Două străzi din Deva intră în lucrări de reparații

HunedoaraMea.ro18 iulie 2022

Centru multifuncțional de servicii sociale şi educative, realizat cu fonduri europene, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro6 iulie 2022

Elevii de 10 din județul Hunedoara, premiați pentru excelența la învățătură

HunedoaraMea.ro4 iulie 2022

Cum vor arăta noile stații de călători din Deva

HunedoaraMea.ro4 iulie 2022

Încă trei proiecte depuse de Primăria Deva pe Programul PNRR

HunedoaraMea.ro28 aprilie 2022

Consiliul Județean Hunedoara își deschide porțile pentru tineri, de Ziua Tineretului

HunedoaraMea.ro28 aprilie 2022