ADMINISTRAȚIE

Sistem integrat de comunicare online cu cetățenii, la Primăria Petroșani

Sistem integrat de comunicare online cu cetățenii, la Primăria Petroșani

Primăria Petroșani simplifică relația cetățenilor și a persoanelor juridice din municipiu cu administrația locală printr-un proiect derulat cu fonduri europene.

Luni, la sediul Primăriei Petroșani a avut loc conferința de închidere a proiectului ”e-PAS – eficientizarea Procedurilor Administrative prin Simplificare la Primăria Municipiului Petroșani”, în prezența beneficiarilor finali. Este vorba despre un proiect care se adresează în mod deosebit cetățenilor, dar și persoanelor juridice și instituțiilor publice, în principal prin realizarea unui portal de servicii electronice.

Proiectul presupune introducerea unui sistem integrat de comunicare online interactivă cu cetățenii, precum și realizarea și gestiunea digitală a arhivei în cadrul Primăriei Petroșani.

”Scopul acestui proiect este de simplificare a procedurilor administrative și a accesului populației către serviciile oferite de primărie. Practic, încercăm să reducem birocrația din administrație, iar fiecare cetățean care dorește să acceseze un serviciu din primărie poate să o facă online, prin intermediul acestui portal, și va primi răspuns, la fel, electronic, cu toate datele solicitate. Tot în cadrul acestui proiect a fost inclusă o componentă care vizează echipamentele, dar și o componentă de instruire a personalului din administrația publică locală care va lucra cu acest sistem electronic. De asemena, în cadrul acestui proiect s-a realizat o scanare a documentelor, peste 2.000.000 de pagini, precum și arhivarea acestora, astfel încât accesul cetățenilor la aceste date să fie mult mai facil”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Noua platformă electronică poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Petroșani (www.primariapetrosani.ro, Secțiunea ePortal – servicii electronice) și fiecare cetățean poate să își creeze propriul cont, urmând pașii solicitați de aplicație.

”Acest proiect are și rezultate, care au apărut în urma atingerii obiectivelor pe care ni le-am propus. Am realizat prin intermediul acestui proiect un portal de servicii electronice pentru cetățeni, prin intermediul căruia aceștia pot să depună, electronic, cereri și solicitări către Primăria Municipiului Petroșani și tot așa vor primi și răspunsurile. De asemenea, am extins și modernizat sistemul de registratură electronică existent la nivelul primăriei, am modernizat site-ul instituției, am realizat această retro-digitalizare a documentelor din arhivă și, în prima fază, am instruit 81 de angajați ai instituției care vor utiliza acest proiect, cu mențiunea că, pe parcurs, vor fi instruiți toți angajații primăriei, pentru că toți trebuie să utilizeze acest portal”, a explicat Paulina Dragoș, director executiv în cadrul Primăriei Municipiului Petroșani și manager de proiect.

În valoare de 2,7 milioane de lei, proiectul a beneficiat de finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacității Primăriei Petroșani de a asigura calitatea și accesul la serviciile publice oferite exclusiv de primărie, prin simplificarea procedurilor și reducerea birocrației pentru cetățeni.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − six =

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

Patru clădiri ale Liceului Tehnologic “Matei Corvin” din Hunedoara, reabilitate din fonduri europene

HunedoaraMea.ro14 octombrie 2021

Brandul „FC Corvinul 1921” aparține din nou municipiului Hunedoara

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2021

Turiștii pot ajunge în stațiunea Parâng cu mașina, pe noul drum județean deschis circulației rutiere

HunedoaraMea.ro23 septembrie 2021

Au început lucrările pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara, proiect din fonduri europene

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Școală gimnazială din fonduri europene, la Hațeg

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Pompierii din Petroșani care au participat la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia, distinși cu Diplome de Excelență

HunedoaraMea.ro3 septembrie 2021