COMUNITATE

Spitalul din Hunedoara revine la normal. Unitatea medicală a redevinit „spital suport COVID”

Spitalul din Hunedoara revine la normal. Unitatea medicală a redevinit „spital suport COVID”

Ministrul Sănătăţii a emis ordinul prin care Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” redevine „spital suport COVID”. Chiar dacă actul a intrat deja în vigoare, va fi nevoie de o perioadă de reorganizare medicală a spitalului, astfel încât să se revină cu totul la normal.

La ora actuală, în spitalul din Hunedoara sunt internaţi 120 de pacienţi COVID – 19, iar procesul de revenire a unităţii la statutul de „spital suport” este imposibil de derulat de pe o zi pe alta. „Trebuie să ne ocupăm cum se cuvine de pacienţii pe care îi avem deja internaţi. În acelaşi timp, trebuie să reorganizăm activitatea secţiilor, să facem operaţiuni de curăţenie generală şi dezinfecţie în tot spitalul. Vorbim despre sute de încăperi şi o suprafaţă construită totală de peste 10.000 de mp. Estimez că întregul proces de tranziţie de la «spital COVID» la «spital suport COVID» va dura aproximativ 10 zile. Depunem toate eforturile ca procesul de tranziţie de care vorbeam să se deruleze corect şi eficient, astfel încât să putem primi şi cazuri non – COVID”, declară managerul spitalului, Radu Budae.

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” a jucat un rol important în judeţul Hunedoara, mai ales de la declanşarea pandemiei, fiind cea mai mare unitate de acest tip care a putut gestiona, luni bune, atât patologia Covid cât şi toate celelalte tipuri de patologii.

Pe 20 noiembrie 2020, spitalul a fost declarat „spital COVID”, unul dintre motivele autorităţilor din domeniul sanitar fiind acela că deţine circuitele şi cadrele medicale necesare pentru a gestiona o situaţie de acest fel, în contextul unui al doilea val de infectări cu Sars-CoV2. Pe 19 ianuarie 2021, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi Instituţia Prefectului au transmis Ministerului Sănătăţii o adresă prin care se solicita revocarea ordinului de ministru prin care spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” era declarat „spital – Covid”.

„De la bun început am ştiut că spitalul nostru poate face faţă cu bine unui al doilea val de infectări cu noul coronavirus, fără să fie nevoie să refuze, pur şi simplu, toate cazurile medicale care ţineau de alte patologii şi să avem astfel de-a face cu un dezechilibru major al sistemului sanitar al întregului judeţ. Am semnalat public acest lucru, apoi, împreună cu managerul spitalului, domnul Radu Budae, am ţinut permanent legătura cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Instituţia Prefectului Hunedoara, solicitând cu fiecare ocazie revenirea la situaţia iniţială. Chiar dacă, în opinia mea, ordinul de ministru a venit mai târziu decât ar fi fost normal, mă bucur că, în sfârşit, hunedorenii, locuitorii Ţinutului Pădurenilor, cei ai zonelor Călan şi Haţeg, nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Deva ori la alte spitale din judeţ. Ca de obicei, Primăria Hunedoarei va sprijini cu toate resursele disponibile procesul de tranziţie prin care trebuie să treacă, din nou, spitalul, în speranţa că acesta va reveni cât mai curând la activităţile medicale pe care le-a derulat până înainte de 20 noiembrie, anul trecut”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − nine =

Mai mult in COMUNITATE

Peste 2000 de elevi hunedoreni au participat la simularea examenului de Bacalaureat

HunedoaraMea.ro22 martie 2021

Campanie de vaccinare anti-COVID-19 în Certeju de Sus, cu medici voluntari de la Spitalul Județean din Timișoara

HunedoaraMea.ro6 martie 2021

Expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade, la Deva

HunedoaraMea.ro25 februarie 2021

Trei cabinete de vaccinare cu AstraZeneca în județul Hunedoara. Programările încep astăzi

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Cursuri gratuite de manager proiect, expert în fonduri europene și contabilitate, la Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro29 ianuarie 2021

Moș Crăciun vine la Biblioteca Județeană (A)

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020

ANUNȚ. Redeschiderea Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva (A)

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Expoziție de grafică umoristică, la Muzeul din Deva. Artistul Liviu Stănilă prezintă “MAGNA CaricatURIA”

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Secția de împrumut a Bibliotecii Județene, închisă temporar

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020