ACTUALITATE

Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare la un preț de pornire de 91 de milioane de euro

Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare la un preț de pornire de 91 de milioane de euro

Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare, în bloc, în 15 iulie, prețul total de pornire al licitației fiind de 91,23 milioane de euro.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, printre condițiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziționa termocentrala se află și obligativitatea realizării unei noi capacități energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026.

„Guvernul României, prin premierul Nicolae Ionel Ciucă, consideră că o astfel de investiție este deosebit de importantă atât pentru Sistemul Energetic Național cât și pentru impactul social și economic pozitiv pe care îl are pentru județul Hunedoara. În calitate de reprezentant al executivului în județul Hunedoara, voi acționa instituțional, ori de câte ori va fi nevoie, pentru ca activitatea de producție a energiei electrice la Mintia să continue, să se modernizeze și să se dezvolte”, a declarat luni prefectul Hunedoarei, Călin Petru Marian.

Administrator judiciar al societății Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA a anunțat că prețul total de pornire al licitației, care va avea loc în 15 iulie, la sediul CEH din Petroșani, este de 91.236.832,87 de euro, exclusiv TVA.

În cazul în care termocentrala nu va fi achiziționată, licitația se va relua în 29 iulie, apoi în 12 și 26 august, în aceleași condiții de preț și locație.

Potrivit administratorului judiciar, prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare pentru stoparea poluării cu dioxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi, iar Termocentrala Mintia se va adapta la noile standarde europene prin care se urmărește trecerea de la producția de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

Termocentrala Mintia face parte din CEH este compusă din terenuri (329 de hectare), construcții, bunuri mobile și echipamentele aferente.

Termocentrala Mintia a fost oprită în martie anul trecut din cauză că nu mai avea cărbune, iar personalul a fost disponibilizat.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 11 =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

HunedoaraMea.ro11 aprilie 2024

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

Reabilitarea Incintei I a Cetății Deva, aproape de final

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

HunedoaraMea.ro5 martie 2024

CNAS lansează a doua ediție a „Ghidului asiguratului”

HunedoaraMea.ro4 martie 2024

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024