COMUNITATE

„Trofeul Micului Cititor”, o nouă ediție. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

„Trofeul Micului Cititor”, o nouă ediție. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

În fiecare an, în preajma zilei de 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”. Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 3 iunie, la ora 10.00, în Sala Mare a Teatrului de Artă din Deva.  

“Pentru cei mai tineri cititori ai noștri, prieteni ai bibliotecii, acordăm în fiecare an acest „trofeu” cu intenția de a insufla copiilor dragostea și interesul pentru carte, pentru lectură, pentru frecventarea bibliotecii. Am pornit de la ideea că, încă din cea mai fragedă copilărie, cititul cărților trebuie să devină o deprindere cotidiană, în ciuda concurenței reprezentate de televizor și de internet. Criteriul pe care îl aplicăm în acordarea acestei frumoase recompense, „Trofeul Micului Cititor”, este fidelitatea copiilor față de bibliotecă, consecvență reflectată în numărul de cărți împrumutate timp de un an. De aceea, îi premiem pe copiii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care au manifestat interes față de bibliotecă și s-au dovedit astfel prieteni fideli ai instituției noastre”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Vor fi acordate trei premii și zece mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii.

Festivitatea de acordare a „Trofeului Micului Cititor” va începe, ca de obicei, cu un atractiv program artistic. Anul acesta, talentații artiști ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani au răspuns cu același entuziasm invitației bibliotecii și vor prezenta spectacolul cu piesa Hansel și Gretel, dramatizare după îndrăgitul basm al Fraților Grimm în regia lui Mihai Sima și scenografia semnată Wilhelmina Kuron Bekesi.

De asemenea, la intrarea în foaierul Teatrului de Artă, copiii vor avea o plăcută întâlnire cu statui vivante întruchipând personaje celebre, eroi din cărțile copilăriei, care vor executa numere coregrafice și vor dialoga cu copiii.

“La încheierea evenimentului micii noștri prieteni vor avea parte de surprize care, sperăm, îi vor bucura și îi vor face să îndrăgească și mai mult biblioteca.

Mulțumim, pe această cale, cadrelor didactice, dascălilor acestor copii, dascăli care s-au ocupat de copii, le-au recomandat cărți specifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. De aceea, vom premia și cadrele didactice pentru că merită din plin respectul și recunoștința din partea copiilor și a noastră”, a precizat managerul Bibliotecii Județene.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − twelve =

Mai mult in COMUNITATE

Amintirea unui cântec frânt… (A)

HunedoaraMea.ro13 iunie 2024

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024 (A)

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Lansare de carte Isabela Maria Hașa. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro30 mai 2024

O jucărie pentru fiecare (A)

HunedoaraMea.ro28 mai 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro1 mai 2024