ACTUALITATE

Turiștii pot ajunge în stațiunea Parâng cu mașina, pe noul drum județean deschis circulației rutiere

Turiștii pot ajunge în stațiunea Parâng cu mașina, pe noul drum județean deschis circulației rutiere

Proiectul de modernizare a DJ 709 F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng a fost finalizat, iar joi a avut loc recepția lucrărilor, a anunțat Consiliul Județean Hunedoara.

Pentru modernizarea drumului s-au făcut lucrări pentru lărgirea părții carosabile la patru metri și turnarea de covor asfaltic, au fost amenajate rigole betonate, s-au construit podețe, ziduri de sprijin și parapet de siguranță. Pentru ca sporturile de iarnă să poată fi practicate în cele mai bune condiții, au fost construite și două tuneluri auto pe sub pârtia de schi. 

„Acest drum este o investiție foarte importantă în contextul dezvoltării turismului în Valea Jiului. Atât turiștii, cât și localnicii se pot bucura de un drum modern, care asigură un acces sigur și confortabil. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de turiști și la dezvoltarea stațiunii. Nu ne oprim aici, am solicitat administrației locale o porțiune de teren pentru a amenaja și aici o parcare de 100 de locuri”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Lucrările de modernizare a DJ 709 F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng, km 6+600 – km 10+325, au început în toamna anului 2018, în baza unui contract de finanțare derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, în valoare de 17,9 milioane de lei. 

Proiectul a fost realizat de administrația județeană, în parteneriat cu Primăria Petroșani, care a pus la dispoziție suprafețele de teren din domeniul public necesare amenajării acestei șosele montane care ajunge la cota 1.600.

”Suntem la un moment important, finalizarea acestor lucrări de reabilitare a DJ 709F, Cabana Rusu – Parâng. Sperăm ca, în continuare, Consiliul Județean Hunedoara să finalizeze drumul până sus, la releu, așa cum este el prevăzut în documente. Finanțarea acestui proiect a fost asigurată de Guvernul României, prin PNDL. Așa cum a promis Guvernul României, toate proiectele începute și finanțate prin PNDL au beneficiat în continuare de alocații financiare, ceea ce este foarte important”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

(SURSA FOTO: Consiliul Județean Hunedoara)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 18 =

Mai mult in ACTUALITATE

A murit episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Gurie. Ierarhul era internat cu COVID-19 la Spitalul Județean din Deva

HunedoaraMea.ro21 octombrie 2021

Patru clădiri ale Liceului Tehnologic “Matei Corvin” din Hunedoara, reabilitate din fonduri europene

HunedoaraMea.ro14 octombrie 2021

Spitalul Municipal din Hunedoara a primit al doilea computer tomograf, unul dintre cele mai performante din țară

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2021

Se redeschide Centrul de vaccinare de la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2021

Au început lucrările pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara, proiect din fonduri europene

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Școală gimnazială din fonduri europene, la Hațeg

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021