ACTUALITATE

Undă verde pentru lucrările la Lotul 2 al Culoarului Mureș Nord. A fost semnat contractul de execuție cu Strabag

Undă verde pentru lucrările la Lotul 2 al Culoarului Mureș Nord. A fost semnat contractul de execuție cu Strabag

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a semnat miercuri contractul pentru Lotul 2 al proiectului ,,Modernizare Culoar Trafic Mureş Nord: DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN 7 (Ilia)”.

Este vorba despre lotul care cuprinde sectoare de drumuri județene în lungime totală de 33,9 kilometri: DJ 107A limită județ Alba – Homorod – Geoagiu – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi -Chimindia – Hărău – Bârsău. Contractul pentru Lotul 2 a fost atribuit companiei Strabag, valoarea lucrărilor fiind de peste 52 de milioane de lei fără TVA.

„Ne bucurăm că, deși am avut trei-patru ofertanți pentru fiecare lot, nu au existat contestații, deci nu am avut întârzieri. Am încredere că societatea care câștigat această licitație va realiza o lucrare foarte bună. Spun asta pentru că Strabag deja lucrează în Masivul Parâng la modernizarea DJ 709F. Urmează predarea amplasamentului și începerea lucrărilor”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Principalele lucrări prevăzute de contract vizează îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii rutiere prin: refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni; realizarea sistemului rutier în soluții tehnice cu două straturi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier; amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale doar în limita cadastrală a drumului județean proiectat; intersecțiile cu drumurile de exploatare și comunale se vor realiza pe amplasamentul existent, lucrările de amenajare a intersecțiilor constând în prevederea de racordări la marginea părții carosabile; amenajarea de podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată continuitatea scurgerii apelor apelor în lungul drumului; refacerea semnalizării rutiere și amenajarea de parapete de siguranță; lucrări de aducere la starea inițială a terenului.

În ceea ce privește podurile, vor fi executate următoarele lucrări: reabilitare pod existent pe 107A la km 31+250 peste Pârâul Homorod; reabilitare pod existent pe DJ 107A la km 43+869 peste Valea Bobâlna; realizare pod nou pe DJ 107A la km 57+075 peste Valea Banpotoc, Râul Vărmaga; realizare pod nou pe DJ 107A la km 63+309 peste Valea Bârsăului, Râul Certej.

Obiectivul general al proiectului privind modernizarea Culoarului Trafic Mureș Nord este creşterea gradului de a accesibilitate al zonelor rurale şi urbane (7 localități: orașele Simeria și Geoagiu, comunele Brănișca, Hărău, Ilia, Rapoltu Mare, Șoimuș) la infrastructura TEN-T rutieră de bază și extinsă (E68 – axa rutieră 7 – Coridorul Pan European IV și E79), respectiv infrastructura TEN-T feroviară de bază (axa feroviară 22 – Coridorul Pan European IV).

Joi dimineață, la sediul CJ Hunedoara, vor fi semnate contractele de execuție și pentru loturile 1 și 3 ale Culoarului Mureș Nord.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − three =

Mai mult in ACTUALITATE

Turiștii pot ajunge în stațiunea Parâng cu mașina, pe noul drum județean deschis circulației rutiere

HunedoaraMea.ro23 septembrie 2021

Au început lucrările pe strada Mureşului din municipiul Hunedoara, proiect din fonduri europene

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Școală gimnazială din fonduri europene, la Hațeg

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2021

Incidența cazurilor de COVID-19 în localitățile din județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2021

Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Oana-Andreea Biriș: “Mă bucur că am putut fi în serviciul oamenilor, atât cât am putut”

HunedoaraMea.ro9 septembrie 2021

Experții în cercetare economică ai Academiei Române vor realiza noua strategie de dezvoltare a județului Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Primăria Hunedoara a cerut Sucursalei Căile Ferate Timişoara transferarea clădirii gării din oraş în administrarea municipalităţii

HunedoaraMea.ro8 septembrie 2021

Un consorțiu de firme sud coreene, interesat de cumpărarea Termocentralei Mintia

HunedoaraMea.ro6 septembrie 2021

Pompierii din Petroșani care au participat la acțiunile de stingere a incendiilor din Grecia, distinși cu Diplome de Excelență

HunedoaraMea.ro3 septembrie 2021