ADMINISTRAȚIE

Unitatea pentru pacienți cardiaci critici a Spitalului Județean din Deva a devenit funcțională

Unitatea pentru pacienți cardiaci critici a Spitalului Județean din Deva a devenit funcțională

Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC) din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva a devenit funcțională, a anunțat vineri Consiliul Județean Hunedoara. Prin această investiție, SJU Deva se apropie tot mai mult de performanțele clinicilor universitare de top.

În cursul zilei de 23 noiembrie, în compartimentul care funcționează în cadrul Secției Cardiologie au fost internați primii pacienți. Compartimentul are 10 paturi, alocate din cele 45 ale secției, și formează un tot unitar împreună cu  paturile din secție, Compartimentul de Cardiologie Intervențională și Cateterism Cardiac și Compartimentul Cronici.

„Compartimentul dispune de aparatură și mobilier medical complet noi, de înaltă calitate. Activitatea este desfășurată de personal calificat, medici cardiologi cu experiența și personal mediu desemnat, precum și personalul auxiliar necesar. Pentru menținerea calității superioare a îngrijirilor, toți angajații depun un efort de excepție în contextul complexității activității pe care o presupune această secție a spitalului”, a precizat dr. Constantin Blaj, șeful Secției Cardiologie a SJU Deva.

Realizarea acestei investiții este o premieră pentru județul Hunedoara. Compartimentul USTACC este găzduit într-un sector aflat în prelungirea Secției Cardiologie și este legat printr-un hol comun cu spațiul unde este amplasat angiograful, un echipament vital pentru realizarea de investigații și intervenții cardiologice de înaltă fidelitate.

„Sănătatea populației din județul Hunedoara este mai presus de orice. Consider că dacă avem cetățeni sănătoși, vom putea progresa ca județ. Am avut mare încredere în această idee a mea de a avea la Deva atât USTACC, cât și un angiograf de ultimă generație și iată că am reușit să le realizăm pe amândouă. Doar cu investiții masive, de la modernizarea spațiilor, până la dotarea cu aparatură și echipamente medicale noi, spitalul județean poate deveni o unitate sanitară performantă, care poate rivaliza oricând cu spitalele din marile centre universitare de la noi”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

La Spitalul Județean de Urgență Deva se efectuează deja intervenții (montare de stenturi) similare celor din spitalele aflate în centrele universitare. USTACC funcționează ca un compartiment de terapie intensivă, ceea ce asigură monitorizarea performantă a pacienților cu patologii cardiace grave sau care au suferit intervenții din sfera cardiologiei intervenționale.

Valoarea totală a investiției realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara se ridică la peste 984.000 de lei (TVA inclus), iar lucrările pentru amenajarea USTACC au demarat la finele lunii august 2022.  La această sumă s-a adăugat o cofinanțare de 10%, în valoare de 5,7 milioane de lei, destinată achiziționării angiografului și altor echipamente necesare intervențiilor cardiologice specifice. Fondurile au fost alocate în luna mai 2022 prin hotărâre a Consiliului Județean Hunedoara, iar Ministerul Sănătății a asigurat diferența de bani pentru echiparea Secției Cardiologie a SJU Deva.

(Sursa foto: Consiliul Județean Hunedoara / Facebook)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 3 =

Mai mult in ADMINISTRAȚIE

„Târgul European al Castelelor”, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Demersurile pentru o secţie de Urgenţe modernă în municipiul Hunedoara intră în linie dreaptă

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

Castelul Nopcsa, redat comunității

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

HunedoaraMea.ro11 aprilie 2024

Telecabina spre Cetatea Devei a fost pusă în funcțiune

HunedoaraMea.ro29 martie 2024

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

A fost inaugurat noul loc de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

HunedoaraMea.ro22 martie 2024