COMUNITATE

VOLUNTARIAT. Un grup de elevi deveni a strâns zeci de saci de gunoaie din zona ,,Dealul 700” din Deva

VOLUNTARIAT. Un grup de elevi deveni a strâns zeci de saci de gunoaie din zona ,,Dealul 700” din Deva

Un grup de tineri voluntari de la trei licee devene a făcut curățenie în zona ,,Dealul 700” din Deva. Acțiunea lor, care a avut loc sâmbătă, 2 martie, face parte dintr-o campanie de ecologizare mai amplă – ,,Împreună pentru Deva”, care vizează mai multe zone din municipiul reședință de județ.

Inițiatorul campaniei a fost Andrei Cosmin Țugmeanu, elev la Colegiul Național ,,Decebal” Deva. Lui i s-au alăturat colegii: Noemi Kasler, Alexandru Cazacu, Alexandru Ștefan, Mihai Pișta, Alexandru Măgherușan, Cristina Tabita Bejinaru, Andreea Roxana Gearbă, Raluca Maria Sgârță (elevi ai Colegiului Național „Decebal” Deva), Sebastian Burlacu (Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva) și Călin Orșa ( Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva).

În aproape trei ore, tinerii au strâns peste 40 de saci cu gunoaie (doze de alumniu, pet-uri, haine, încălțăminte, hârtii, mucuri de țigări etc.)

ecologizare 01

Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, care a sprijinit acțiunea (a asigurat logistica necesară – saci menajeri, mănuși – și s-a ocupat de transportul sacilor cu deșeuri adunați de voluntari), voluntarii au dorit să dea o mână de ajutor la ecologizarea orașului, să demonstreze că le pasă de mediul și de locul în care trăiesc și că sunt dispuși să se implice serios în viața comunității. Ei au fost dezamăgiți că nu li s-au alăturat și alți deveni în campania de curățenie a orașului. Tinerii au însă încredere că mentalitatea oamenilor se va schimba încetul cu încetul, iar la următoarea acțiune de acest gen, vor fi mai mulți voluntari care doresc să trăiască într-o lume mai curată și mai bună.

Pentru spiritul civic de care au dat dovadă, elevii care au participat la acțiunea de ecologizare vor primi diplome de merit din partea primarului Devei, Nicolae Florin Oancea. Edilul își propune să-i premieze pe cei care se implică în acțiuni de voluntariat ce vizează viața și dezvoltarea comunității locale.

ecologizare 02 ecologizare 03 ecologizare 04 ecologizare 05

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =

Mai mult in COMUNITATE

Amintirea unui cântec frânt… (A)

HunedoaraMea.ro13 iunie 2024

În căutarea copilăriei (A)

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Lansare de carte „Song. Un cântec amuțit. Trei decenii fără Oanță”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

„Trofeul Micului Cititor”, ediția 2024 (A)

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Lansare de carte Isabela Maria Hașa. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro30 mai 2024

O jucărie pentru fiecare (A)

HunedoaraMea.ro28 mai 2024

„Trofeul Micului Cititor”, o nouă ediție. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 mai 2024

Perenitatea lui Avram Iancu (A)

HunedoaraMea.ro10 mai 2024

Opera Nights 2024, ediție aniversară. Programul festivalului

HunedoaraMea.ro2 mai 2024