ACTUALITATE

PROTESTE tot mai de amploare și la Deva. 2.200 de oameni au ieșit, vineri, în stradă. FOTO/VIDEO

FOTO: Ovidiu Manoilescu
PROTESTE tot mai de amploare și la Deva. 2.200 de oameni au ieșit, vineri, în stradă. FOTO/VIDEO

Hannelore ACÂRNULESEI-PETROVAI

PROTESTE. Tineri, bătrâni, copii. Familii, oameni singuri, grupuri de elevi. Bătrânei simpatici, doamne elegante, hipsteri. Căței. Un bărbat în scaun cu rotile, copii pe umerii tăticilor, bebeluși în cărucior. Așa a arătat, și vineri seara, mulțimea de oameni care a mărșăluit pe străzile Devei. Oameni nemulțumiți, oameni dezamăgiți, oameni supărați pe guvernul care a decis că are puterea și o poate folosi după bunul plac, oricare ar fi scopurile și oricare ar fi urmările.

Protestele iau o tot mai amploare la Deva unde, dacă miercuri au fost 800 de protestatari, joi – 1600, iar vineri numărul celor ieșiți în stradă a ajuns la 2200. Protestul a început, ca în fiecare seară, la ora 18.00. Pe la 19.30, mulțimea a plecat pe un traseu de aproximativ două ore, luând la pas aproape tot orașul. Din Piața Victoriei, mulțimea de protestatari a plecat pe traseul Bulevardul Decebal – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Strada Mihai Eminescu – Strada Carpați – Bulevardul Decebal – Strada Avram Iancu, oprire la Prefectură, apoi la sediul PSD și înapoi în Piața Victoriei.

(FOTO: Ovidiu Manoilescu)

Această prezentare necesită JavaScript.

„Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, „Ce vrem noi e și pentru voi” sau „Voi stați la căldură, PSD vă fură” au fost chemările protestatarilor pentru cei ce nu au ieșit. Mulți oameni, chiar dacă au rămas în casă, au făcut de la geam cu mâna și și-au arătat solidaritatea față de protestatari. Majoritatea mașinilor care treceau pe lângă coloana de protestatari claxonau în semn de simpatie, iar un tânăr a pus imnul Românei și a dat boxele mașinii la maxim când protestul a ajuns în dreptul lui.

(FOTO: Ovidiu Manoilescu)

PROTEST DEVA ZIUA 4

„Abrogați și plecați!”, „PSD, ciuma roșie!”, „Abrogare! Abrogare! Abrogare” sau „Refuz! Refuz! Refuz acest abuz!” sunt doar câteva dintre sloganurile scandate și în această seară pe străzile Devei. Multe dintre lozinci, însă s-au adresat direct liderului PSD Liviu Dragnea. „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”, „Până dimineață radem o mustață” sau „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”.

În fața Prefecturii Hunedoara s-a făcut o oprire mai lungă. Tot aici s-a cântat și imnul României, în același glas cu toată țara.

La sediul PSD s-a făcut o oprire mai scurtă, din respect pentru oamenii care locuiesc în zonă, dar, ca în fiecare seară de protest, s-a huiduit și s-a strigat „Rușine” și „Hoții”.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 22.00, în fața Casei de Cultură.

Proteste au avut loc, vineri seara, în tot județul. Oamenii au ieșit în stradă și în Hunedoara, Orăștie, Brad și în Valea Jiului.

Hunedorenii s-au alăturat sutelor de mii de protestatari din întreaga țară. Vineri seara au ieșit în stradă peste 300.000 de români. 150.000 de protestatari au fost la București, 40.000 în Cluj, 25.000 în Timișoara, 20.000 în Sibiu.

Noi proteste se anunță și sâmbătă, de la aceeași oră.

(FOTO: Ovidiu Manoilescu)

Această prezentare necesită JavaScript.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − ten =

Mai mult in ACTUALITATE

Un angajat al Consiliului Județean Hunedoara, depistat pozitiv la testul pentru coronavirus

HunedoaraMea.ro31 iulie 2020

60 de pacienți infectați cu COVID-19, internați în județul Hunedoara. Câte persoane au refuzat internarea

HunedoaraMea.ro19 iulie 2020

FOTO. Accident grav la Cristur. Un camion a intrat într-un stâlp și l-a doborât peste un autoturism care staționa. Șoferul mașinii, un tânăr de 31 de ani, a murit

HunedoaraMea.ro14 iulie 2020

Municipalitatea Devei a preluat terenul poligonului din zona Archia. Primarul Florin Oancea: „Avem 1.100 de tineri care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe”

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O femeie a murit, iar soțul și cei trei copii au fost răniți, într-un accident pe autostradă, între Deva și Ilia

HunedoaraMea.ro10 iulie 2020

GALERIE FOTO. O fată de 7 ani a dispărut în canalul de apă în care se scălda împreună cu sora ei. Operațiune de căutare a pompierilor este în desfășurare

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Semnal de alarmă. 27 de persoane, depistate cu COVID-19 în județul Hunedoara într-o singură zi. Unii infectați refuză orice formă de supraveghere medicală

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020