ACTUALITATE

Reacția lui Victor Ponta după scandalul de la Râul Alb. Premierul condamnă agresiunea fizică asupra activiștilor de mediu

Reacția lui Victor Ponta după scandalul de la Râul Alb. Premierul condamnă agresiunea fizică asupra activiștilor de mediu

scandal retezat

Premierul Victor Ponta condamnă agresiunea fizică asupra activiștilor de mediu care se documentau asupra unor lucrări de hidroameliorații de pe Râul Alb, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Guvern.

Primul ministru cere instituțiilor abilitate ale statului să întreprindă toate măsurile necesare pentru identificarea, prinderea și tragerea la răspundere a agresorilor.

„De asemenea, Primul Ministru își exprimă compasiunea pentru victimele acestui incident și susține apelul lansat de Coaliția pentru Mediu din România”, se arată în comunicatul Executivului.

Potrivit site-ului romaniacurata.ro, Gabriel Păun, șeful asociației Agent Green, și mai mulți tineri (ghizi locali, cu care vorbise Gabi Păun) au fost atacați duminică de aproximativ 10 persoane, cu bolovani, în timp ce încercau să documenteze proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Georparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului, localitatea Coroiești. În timpul violențelor, la fața locului a ajuns și o echipă de jurnaliști de la Deutsche Welle. În zonă, fuseseră semnalate săptămâna trecută tăieri de copaci care ar fi putut proveni fie din Parcul Național Retezat, fie din parcul natural.

Patronul firmei Abi Automotion, care vrea să construiască microhidrocentrala, Bocea Mihalache, a fost accidentat grav de una dintre mașinile cu care tinerii au venit la fața locului. Bocea Mihalache a fost transportat de urgență la Cluj și a fost diagnosticat cu fractură cervicală.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − twelve =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

HunedoaraMea.ro11 aprilie 2024

CJ Hunedoara vrea să modernizeze „Drumul Regelui” şi drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

HunedoaraMea.ro25 martie 2024

Reabilitarea Incintei I a Cetății Deva, aproape de final

HunedoaraMea.ro21 martie 2024

S-au depus ofertele pentru proiectarea şi execuţia noului stadion „Michael Klein” din Hunedoara

HunedoaraMea.ro5 martie 2024

CNAS lansează a doua ediție a „Ghidului asiguratului”

HunedoaraMea.ro4 martie 2024

6 ONG-uri își unesc forțele pentru a forma competențe de educație media digitală în rândul tinerilor din România

HunedoaraMea.ro15 februarie 2024