COMUNITATE

Copii din familii nevoiașe au primit ghiozdane și rechizite din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei

Copii din familii nevoiașe au primit ghiozdane și rechizite din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei

250 de copii din orașele Deva, Hunedoara, Hațeg, Orăștie, Petroșani și Brad au primit la începutul acestui an școlar ghiozdane și rechizite din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Acțiunea caritabilă a Episcopiei pentru copii aflați în dificultate urmărește să prevină abandonul școlar, un fenomen în creștere și din cauza problemelor financiare și grijilor materiale cu care se confruntă multe familii hunedorene.

Campania de distribuire a ghiozdanelor și rechizitelor a fost începută încă de la înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei și se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Gurie, în acest proiect fiind implicați mai mulți preoți, consilieri la Episcopia Devei și Hunedoarei – Marius Ghidarcea (consilier economic), Gabriel Miricescu (consilier juridic) și Dumitru Diniș (consilier social).

Episcopia Devei și Hunedoarei mai derulează în această perioadă și un proiect european, „DAR – Dăruiește, Ajută, Respectă”, axat tot pe prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii, proiect implementat de Episcopie în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Mai mult in COMUNITATE

Provocare venită de la un devean plecat în Marea Britanie: “Deva, vineri seara la ora opt, își aplaudă cadrele medicale”

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2020

Ce trebuie să știe persoanele aflate în izolare la domiciliu. Cum pot apela la autorități pentru aprovizionare cu alimente și medicamente

HunedoaraMea.ro27 martie 2020

Primarul Florin Oancea vrea să renunțe, anul acesta, la „Zilele Devei” și să dea banii alocați sărbătorii la spital

HunedoaraMea.ro26 martie 2020

„Rugăm insistent populația să nu mai vină la spital decât în condiții de urgență” – apelul medicilor de la Spitalul din Deva

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Oricând avem nevoie de lectură (A)

HunedoaraMea.ro19 martie 2020

Centrele comerciale din județ și-au redus programul, la fel și magazinele Dedeman. Unele magazine și-au suspendat activitatea, băncile și companiile au redus accesul public

HunedoaraMea.ro16 martie 2020

Străzile Devei sunt dezinfectate cu clor

HunedoaraMea.ro15 martie 2020

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” amână organizarea „Zilei Internaționale a Francofoniei”

HunedoaraMea.ro10 martie 2020

Bibliotecile laureate în anul 2019 (A)

HunedoaraMea.ro6 martie 2020