COMUNITATE

Lansare de carte a jurnalistei Sabina Fati, la Salonul Hunedorean al Cărții – „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”

Lansare de carte a jurnalistei Sabina Fati, la Salonul Hunedorean al Cărții – „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Editura Humanitas din București, organizează vineri, 20 octombrie 2017, la ora 17.00, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle dʼOr, o întâlnire cu jurnalista Sabina Fati, care își va lansa cu acest prilej la Deva cartea „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”, apărută la Editura Humanitas.

Originară din Petroșani, Sabina Fati este o binecunoscută jurnalistă, autoare de articole și analize pe teme de politică internă și externă, redactor-șef adjunct al cotidianului „România liberă”, corespondentă Radio Free Europe/Radio Liberty la Bucureşti. Absolventă a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, este totodată doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 este visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării. Este autoarea a numeroase cărți cu tematică social-politică și istorică: „Transilvania, o provincie în căutarea unui centru. Centru şi periferie în discursul elitelor politice din Transilvania. 1892–1918” (2007); „Romania in the Gray Zone, National and Regional Security in Eastern Europe after Madrid”, sub coordonarea lui Stelian Tănase și împreună cu Călin Anastasiu; „Societatea Civilă”, Bucureşti, 2004. Are studii semnate în volume colective: Victor Bârsan (ed.), „De la post-comunism la pre-tranziţie” (1997); Ovidiu Pecican, Sergiu Gherghina (ed.), „România în UE. Trei ani de la aderare” (2010).

În anul 2015 a publicat cartea de mare succes „Singură pe Drumul Mătăsii. 80 de zile, 15.000 kilometri, 2.500 de ani de istorie”, în care relatează călătoria fascinantă, dar plină de primejdii, pe care a făcut-o prin țările Asiei, din China până în Turcia, trecând prin Kîrgîzstan, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Iran, Azerbaidjan, Georgia și Turcia. Pentru această carte, ca și pentru cea lansată acum la Deva, a fost distinsă de Ambasada SUA cu premiul pentru curaj.

„Cartea ″Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time″ este o fascinantă relatare a călătoriei pe care autoarea a făcut-o în jurul Mării Negre, prin toate țările riverane: Ucraina, Rusia, Georgia și Abhazia, Turcia și Bulgaria. Călătoria este descrisă cu ochiul jurnalistului, al istoricului, al antropologului și, nu în ultimul rând, al prozatorului de mare sensibilitate. Impresiile personale alternează cu riguroase consemnări despre istoria locurilor, precum și cu nenumărate întâlniri și discuții cu oamenii pe care i-a întâlnit în acest periplu și cu ajutorul cărora a cunoscut mai bine lumea în care a călătorit. Cu prilejul lansării acestei incitante și originale cărți, Sabina Fati va dialoga cu publicul prezent și va oferi autografe”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

3 + one =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

arthur clarke

Biblioteca Județeană le prezintă elevilor viața și opera lui Arthur C. Clarke, la împlinirea unui secol de la nașterea scriitorului

HunedoaraMea.ro13 decembrie 2017
furdui iancu

Concert de colinde cu Nicolae Furdui Iancu și cântăreți consacrați de muzică populară, la Deva

HunedoaraMea.ro13 decembrie 2017
mihai petre

Lansare de carte Mihai Petre, la Galeria de Artă din Hunedoara. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro12 decembrie 2017
foto GDTH_Andi Andezit

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate

HunedoaraMea.ro7 decembrie 2017
bradul de Craciun

Cadouri de Crăciun de la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” pentru cei mai tineri cititori – cărți noi, de la cele mai importante edituri din țară și din județ (A)

HunedoaraMea.ro7 decembrie 2017
paula seling

„Bucuria Crăciunului”. Paula Seling și Corala ”Sargeția”, în concert la Biserica Greco-Catolică ”Immaculata” din Deva

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2017
AFIS OKIAN 2017

Stand de carte cu vânzare al librăriei OKIAN.ro, la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu”

HunedoaraMea.ro5 decembrie 2017
Biblioteca Judeteana Ziua Nationala

Ziua Națională (A)

HunedoaraMea.ro30 noiembrie 2017
viorel gutu

O originală întâlnire cu istoria (A)

HunedoaraMea.ro29 noiembrie 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate