COMUNITATE

Lansare de carte a jurnalistei Sabina Fati, la Salonul Hunedorean al Cărții – „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”

Lansare de carte a jurnalistei Sabina Fati, la Salonul Hunedorean al Cărții – „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Editura Humanitas din București, organizează vineri, 20 octombrie 2017, la ora 17.00, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle dʼOr, o întâlnire cu jurnalista Sabina Fati, care își va lansa cu acest prilej la Deva cartea „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”, apărută la Editura Humanitas.

Originară din Petroșani, Sabina Fati este o binecunoscută jurnalistă, autoare de articole și analize pe teme de politică internă și externă, redactor-șef adjunct al cotidianului „România liberă”, corespondentă Radio Free Europe/Radio Liberty la Bucureşti. Absolventă a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, este totodată doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 este visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării. Este autoarea a numeroase cărți cu tematică social-politică și istorică: „Transilvania, o provincie în căutarea unui centru. Centru şi periferie în discursul elitelor politice din Transilvania. 1892–1918” (2007); „Romania in the Gray Zone, National and Regional Security in Eastern Europe after Madrid”, sub coordonarea lui Stelian Tănase și împreună cu Călin Anastasiu; „Societatea Civilă”, Bucureşti, 2004. Are studii semnate în volume colective: Victor Bârsan (ed.), „De la post-comunism la pre-tranziţie” (1997); Ovidiu Pecican, Sergiu Gherghina (ed.), „România în UE. Trei ani de la aderare” (2010).

În anul 2015 a publicat cartea de mare succes „Singură pe Drumul Mătăsii. 80 de zile, 15.000 kilometri, 2.500 de ani de istorie”, în care relatează călătoria fascinantă, dar plină de primejdii, pe care a făcut-o prin țările Asiei, din China până în Turcia, trecând prin Kîrgîzstan, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Iran, Azerbaidjan, Georgia și Turcia. Pentru această carte, ca și pentru cea lansată acum la Deva, a fost distinsă de Ambasada SUA cu premiul pentru curaj.

„Cartea ″Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time″ este o fascinantă relatare a călătoriei pe care autoarea a făcut-o în jurul Mării Negre, prin toate țările riverane: Ucraina, Rusia, Georgia și Abhazia, Turcia și Bulgaria. Călătoria este descrisă cu ochiul jurnalistului, al istoricului, al antropologului și, nu în ultimul rând, al prozatorului de mare sensibilitate. Impresiile personale alternează cu riguroase consemnări despre istoria locurilor, precum și cu nenumărate întâlniri și discuții cu oamenii pe care i-a întâlnit în acest periplu și cu ajutorul cărora a cunoscut mai bine lumea în care a călătorit. Cu prilejul lansării acestei incitante și originale cărți, Sabina Fati va dialoga cu publicul prezent și va oferi autografe”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

one × two =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

Ziua francofoniei

Un tur virtual al Franței (A)

HunedoaraMea.ro20 martie 2018
IF

Concursul de cultură generală „Citești și câștigi!”, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri

HunedoaraMea.ro14 martie 2018
citesti-si-castigi-2017

Biblioteca Județeană lansează a cincea ediție a concursului de cultură generală între liceele din județ – “Citești și câștigi!”

HunedoaraMea.ro12 martie 2018
Biblioteca Romanov

Femeile dinastiei Romanov (A)

HunedoaraMea.ro8 martie 2018
IF

Călătorie în universul spiritual (A)

HunedoaraMea.ro7 martie 2018
Bibliotecile anului 2017 main

Bibliotecile laureate în anul 2017 (A)

HunedoaraMea.ro7 martie 2018
insemne fotografice

Ediția a V-a a „Salonului de artă fotografică hunedoreană”, la Colegiul Național „Decebal”

HunedoaraMea.ro6 martie 2018
Afis FEMEILE DINASTIEI ROMANOV

„Femeile dinastiei Romanov”. O prezentare istorică inedită oferită de Biblioteca Județeană elevilor, cu ocazia zilei de 8 Martie

HunedoaraMea.ro5 martie 2018
bibliotecile anului 2016 (3)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” premiază cele mai bune biblioteci publice din județ în 2017

HunedoaraMea.ro2 martie 2018

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate