ACTUALITATE

Lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj, aproape de finalizare. Șoferii ar putea circula încă din acest an pe autostradă de la Lugoj până la ieșirea din țară

FOTO: Adi Piclisan / mt.ro
Lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj, aproape de finalizare. Șoferii ar putea circula încă din acest an pe autostradă de la Lugoj până la ieșirea din țară

Lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj este realizat în proporție de 99 la sută, iar dacă vremea va fi bună tronsonul va fi dat în folosință în următoarele 10 zile.

Lotul 2 va face legătura cu primul lot al autostrăzii Timișoara – Lugoj și cu Lotul 1 al autostrăzii Lugoj – Deva, deja finalizate.

Practic, șoferii ar putea circula încă din acest an pe autostradă din localitatea Traian Vuia și din Lugoj până la ieșirea din țară la granița de vest.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a efectuat joi o vizită de lucru pe șantierul autostrăzii Timișoara – Lugoj, Lotul 2, și pe Lotul 1 al autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a verifica stadiul și calitatea lucrărilor.

„Sper ca vremea să permită constructorului să încheie lucrările. Odată cu finalizarea acestui lot de autostradă, șoferii vor putea folosi și cei 10 km de pe primul lot Lugoj-Deva pe care până acum nu s-a circulat și astfel se va asigura legatura directă pe autostradă, de la Lugoj, judetul Timis spre Centrul Europei”, a declarat ministrul Transporturilor, la finalul vizitei și în urma discuțiilor purtate cu constructorul și cu autoritățile locale.

autostrada timisoara lugoj 2

Lotul 2 al autostrăzii Timișoara – Lugoj are o lungime de 25,6 kilometri și a fost construit de Asocierea Tirrena Scavi SPA – Societa Italiana Per Condotte D’aqua SPA. Valoarea contractului este de 423 de milioane de lei, din care 359 de milioane reprezintă contribuția Uniunii Europene.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =

Mai mult in ACTUALITATE

Expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade, la Deva

HunedoaraMea.ro25 februarie 2021

Proiectul Muzeului Civilizației Dacice din Orăștie a primit autorizație de construire

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Șapte focare active de COVID-19 în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Școlile din Deva vor trece din nou în sistem online, dacă Termocentrala Mintia nu va relua furnizarea căldurii în municipiu

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Primăria Hunedoara a făcut o economie de peste 50.000 de lei la energia electrică

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Număr mare de turiști la Castelul Corvinilor în prima lună a anului

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Încep lucrările la grădina urbană din Deva, din zona Zamfirescu

HunedoaraMea.ro1 februarie 2021

Consiliul Local Hunedoara a aprobat primul demers oficial pentru recuperarea mărcii „FC Corvinul 1921”

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021

Peste șapte milioane de euro, bani europeni, pentru școlile din Deva

HunedoaraMea.ro30 ianuarie 2021