ACTUALITATE

Noul comandant al Jandarmeriei județului Hunedoara, colonelul Robert Vîță, a primit drapelul de luptă al unității

Colonelul Robert - Iulian Vîţă
Noul comandant al Jandarmeriei județului Hunedoara, colonelul Robert Vîță, a primit drapelul de luptă al unității

Noul inspector șef al Jandarmeriei hunedorene, colonelul Robert – Iulian Vîţă, a primit vineri dimineața comanda unității de la fostul comandant al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ), generalul de brigadă Viorel Sălan.

Colonelul Robert – Iulian Vîţă a preluat conducerea Jandarmeriei hunedorene în 1 martie, iar generalul de brigadă Viorel Sălan a fost împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

„M-a caracterizat întotdeauna respectul faţă de lege şi cetăţean, aceleaşi deziderate le voi aplica şi în continuare în exercitarea atribuţiilor funcţionale, aşa că nu mă voi abate de la standardele de calitate a muncii pe care le-am implementat până în prezent. (…) De aceea, solicit domnului colonel să păstreze acest colectiv unit, să continue ceea ce s-a clădit cu greu în această unitate, să cultive principiile care ne-au făcut o instituţie puternică şi credibilă: comunicarea permanentă cu mediul intern şi extern, aprecierea corectă şi transparentă a personalului, devotament faţă de lege  şi comunitate, loialitate faţă de valorile fundamentale ale democraţiei”, a declarat generalul de brigadă Viorel Sălan.

În timpul ceremonialului militar de predare – primire a comenzii unităţii a avut loc predarea drapelului de luptă al unităţii către noul comandant al IJJ Hunedoara.

robert vita viorel salan

Pentru colonelul Robert – Iulian Vîţă, numirea în fruntea Jandarmeriei hunedorene este o întoarcere acasă.

„În ianuarie 1991 am venit ca tânăr ofiţer în această unitate, la acea vreme cu sediul la Orăştie. În cei peste 25 de ani pe care îi am ca ofiţer în Jandarmeria Română, 21 i-am lucrat în această unitate. Am mai lucrat în teatre de operaţii sub egida ONU, sub egida Uniunii Europene, inspector şef la I.J.J. Gorj şi adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române timp de trei ani, dar de fiecare dată după aceste misiuni, m-am întors acasă. Vreau să asigur reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor la nivel de judeţ, că activitatea profesională desfăşurată timp de 25 de ani, dintre care 13 ani alături de domnul general Sălan, în echipa managerială, va continua cel puţin la acelaşi nivel”, a spus noul comandant.

robert vita defilare

Colonelul Robert – Iulian Vîţă are 51 de ani și este licenţiat în Drept la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti și în Istorie la Universitatea “1 Decembrie” din Alba Iulia. Are un doctorat în Ştiinţe Militare şi Informaţii obținut la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din Bucureşti.

A fost prim adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara (2010 – 2012), inspector șef al Jandarmeriei județului Gorj (2012 – 2013) și adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, din 2013 și până la numirea în fruntea Jandarmeriei hunedorene.

Are la activ mai multe misiuni în Kosovo, în 2009 – 2010 fiind comandantul român al FPU (Comandantul Contingentului Jandarmeriei Române, EULEX KOSOVO, Departamentul de Poliție Specială).

Generalul de brigadă Viorel Sălan are 57 de ani. A absolvit Facultatea de Arme Întrunite a Academiei de Înalte Studii Militare din Bucureşti și Facultatea de Ştiinţe Juridice a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

A fost comandant la Comandamentul de Jandarmi Judeţean Hunedoara (1998 – 2005) și inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara din 2005 și până în martie anul acesta, când a fost împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

viorel salan

Generalul de brigadă Viorel Sălan

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 10 =

Mai mult in ACTUALITATE

Dan Bobouțanu, scor zdrobitor la Hunedoara. De trei ori mai multe voturi decât Viorel Arion, clasat pe locul doi. Diferență de 11.000 de voturi

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Județul Hunedoara, împărțit între PSD și PNL. PSD a luat 34 de primării, iar PNL 33. Două sunt Pro România

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PSD a câștigat majoritatea orașelor și municipiilor din județul Hunedoara. PNL are doar patru primari

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

PNL are peste 40 la sută în Consiliul Local Deva (surse)

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Adrian Pușcaș a câștigat primăria Hațeg. Lupta a fost strânsă cu fostul primar Timiș

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Florin Oancea a câștigat detașat Primăria Devei. Paula Corbu, scor mare. Vedeți procentele finale pentru fiecare candidat

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2020

Florin Oancea a câștigat la Deva

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020

PSD a câștigat șefia județului

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020

Ovidiu Bălan a câștigat un nou mandat de primar la Orăștie

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2020