COMUNITATE

„O jucărie pentru fiecare”. Campanie a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” pentru copiii din centrele de plasament. Cum puteți ajuta

„O jucărie pentru fiecare”. Campanie a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” pentru copiii din centrele de plasament. Cum puteți ajuta

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în fiecare an, în perioada premergătoare Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, acțiunea O jucărie pentru fiecare, inițiată în urmă cu câțiva ani. Cu acest prilej, Biblioteca Județeană pornește o amplă campanie de sensibilizare și atragere a membrilor comunității, a locuitorilor din județul Hunedoara pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament ale județului.

„Prin jucăriile pe care, cu mare entuziasm, le colectăm și le ducem acestor copii, dorim să le oferim și un strop de bucurie, să-i facem să uite, măcar de ziua lor, că nu au părinți sau au fost rupți de familie. Și în acest an, facem o campanie puternic mediatizată și, în scurtă vreme, sperăm ca Biblioteca Județeană să devină neîncăpătoare, hunedorenii, de toate vârstele, să vină să aducă o jucărie pentru fiecare copil instituționalizat. Proiectul nostru are drept țintă copiii din centrele de plasament din județul Hunedoara, centre către care ne vom îndrepta și în acest an. În cele trei luni care ne despart de începutul lunii iunie, cei care doresc vor putea aduce jucării la Biblioteca Județeană. Este un gest aparent mărunt, dar cei care vor veni cu jucării vor fi, într-un fel, înlocuitorii părinților pe care acești copii nu-i au sau de care sunt despărțiți”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Toți cei care vor să le dăruiască acestor copii jucării că sunt așteptați la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”, cu sediul în Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 26, unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, în perioada 25 februarie – 25 mai anul acesta, de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00, iar sâmbăta între orele 9.00 și 14.00.

„Prin această inițiativă îi chemăm alături de noi pe toți cei care vor să le dăruiască un strop de bucurie acestor copii vitregiți de soartă”, spune managerul Bibliotecii Județene.

Afis O JUCARIE PENTRU FIECARE 2019

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − ten =

Mai mult in COMUNITATE

Se deschide Ștrandul Municipal din Deva

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată (A)

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Se redeschid sălile de lectură și centrele Biblionet ale Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” din Deva

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Începe distribuirea produselor de igienă în Deva, tranșa a doua

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

Platforma produsdehunedoara.ro, lansată oficial

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

Artefacte restaurate de Muzeul din Deva: un vas ceramic preistoric, descoperit pe șantierul autostrăzii Deva-Orăştie

HunedoaraMea.ro15 iunie 2020

ANUNȚ ANGAJARE. Angajăm personal Magazin Fornetti Deva

HunedoaraMea.ro15 iunie 2020

Fără penalizări la cărțile împrumutate de la Biblioteca Județeană înaintea stării de urgență

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Biblioteca Județean din Deva se redeschide pentru public

HunedoaraMea.ro19 mai 2020