ACTUALITATE

Percheziții în trei orașe din județ la traficanți de hașiș. Drogurile erau aduse din Spania și Maroc

Percheziții în trei orașe din județ la traficanți de hașiș. Drogurile erau aduse din Spania și Maroc

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara  și polițiștii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Hunedoara au efectuat marți dimineața trei percheziţii domiciliare în Deva, Hunedoara şi Simeria într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, fără drept şi trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au descins la membrii unei grupări infracţionale suspectate că ar fi introdus în ţară haşiş, pe care l-ar fi vândut unor consumatori.

Potrivit DIICOT, în perioada iunie 2016 – aprilie 2017  suspecţii au făcut mai multe deplasări în Spania și Maroc de unde s-au aprovizionat cu haşiş, droguri pe care le-au introdus în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, iar ulterior le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza  judeţului Hunedoara.

La începutul lunii aprilie anul acesta,  unul dintre suspecți a cumpărat bilete de avion pe relația Cluj-Napoca – Malaga (dus-întors), scopul călătoriei în Spania fiind de a cumpăra o cantitate relativ mare de droguri. O parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei firme de transport.

În 10 aprilie anul acesta, cei doi suspecți au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urmau să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către primul suspect.

„Din probele administrate în cauză rezultă că cei doi suspecţi au cumpărat haşiş din Maroc , au ingerat mai multe caşete, iar o parte din droguri au fost defecate de căte aceştia şi trimise sub formă de colet poştal la data de  13.04.2017, în România,  ca destinatar şi expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de haşiş, fiind menţionat unul dintre cei doi suspecţi. În data de 14.04.2017  suspecţii au ajuns în România, pe Aeroportul Cluj-Napoca şi în urma controlului efectuat de către medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, s-a constatat că suspectul B. L. S. a deţinut în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete. De asemenea, cu ocazia  controlului efectuat  asupra   coletului expediat prin intermediul firmei de transport , în interior, au fost identificate 275 de doze ce conţineau cantitatea de 1.332,1 grame rezină de cannabis. Din probele administrate în cauză a rezultat că una dintre persoanele cărora suspectul S. D. le-a înmânat droguri de risc pentru a fi comercializate este o minoră în vârstă de 16 ani, aceasta comercializând cantităţi de haşiş cu preţuri cuprinse între 40-80 lei/gram”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de DIICOT.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Hunedoara  vor fi aduse pentru audieri opt persoane, dintre care patru suspecţi şi patru martori.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

5 × 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

curatenie

Peste 3500 de saci cu gunoi, strânși de voluntarii “Let`s Do It, Romania!” în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2019
autostrada 2

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, între Șoimuș și Ilia, deschis circulației. VIDEO

HunedoaraMea.ro14 august 2019
smurd isu

Accident mortal la Petroșani. Un tânăr a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură

HunedoaraMea.ro12 iulie 2019
mina petrila

CJ Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila

HunedoaraMea.ro10 iulie 2019
accident fornadie 01

Un tractor s-a răsturnat peste doi oameni, la Fornădie. FOTO

HunedoaraMea.ro3 iulie 2019
Casa Sanatate

Casa de Sănătate Hunedoara: Noutăți în aplicarea Contractului-cadru în semestrul II al anului 2019

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
medicina legala

Tragedie la Orăștie. Un tânăr a murit, înecat într-o baltă de la marginea orașului

HunedoaraMea.ro13 iunie 2019
accident bretea strei 2

TRAGEDIE pe DN 66, la Bretea Streiului. Doi morți și un rănit grav, într-un cumplit accident. FOTO

HunedoaraMea.ro12 iunie 2019
accident ilia

Patru muncitori la autostradă, răniți după ce microbuzul care îi transporta pe șantier a intrat într-un copac

HunedoaraMea.ro10 iunie 2019