
Trei elevi din Hunedoara au creat un program care va rula pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a monitoriza evoluţia şi starea de sănătate a vegetaţiei de pe planeta Pământ. Experimentul a fost propus de echipa clubului RobotX, al cărui mentor este profesorul Mircea Nistor.
Programul a fost gândit şi creat de Alexandru Budiul, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, Maria Alexa, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, şi de Luca Rădos, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”.
„Cei de la Agenția Spațială Europeană (ESA) dau posibilitatea elevilor să propună proiecte care se pot desfășura la bordul Navei Spațiale Internaționale. Noi am propus anul acesta un proiect care are o mare însemnătate, respectiv să încercăm să depistăm din cosmos starea de sănătate a vegetației la scară planetară. Programul va rula timp de trei ore, pe durata a două rotații a Stației Spațiale în jurul Pământului și va colecta o mie de fotografii de înaltă rezoluție din care se poate deduce cât de sănătoase sunt plantele indiferent că sunt de cultură sau vegetație spontană”, a explicat Mircea Nistor pentru PRESShub.
Citește articolul integral pe Presshub.ro
(Sursa foto: RobotX Hunedoara / Facebook)
Facebook
YouTube
RSS