ACTUALITATE

Proiectul rețelei de transport de gaz metan pentru alimentarea Bradului. Autoritățile au analizat situația terenurilor pe care va trece magistrala și procedurile de achiziție ale acestora

Proiectul rețelei de transport de gaz metan pentru alimentarea Bradului. Autoritățile au analizat situația terenurilor pe care va trece magistrala și procedurile de achiziție ale acestora

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a găzduit miercuri o întâlnire pe marginea proiectului de rețea de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad.

Scopul întâlnirii a fost de a clarifica unele aspecte legate de situația terenurilor ce urmează a fi scoase din circuitul agricol și silvic pentru realizarea proiectului, inclusiv a documentației aferente în vederea începerii de către Transgaz a procedurii de achiziție a suprafețelor necesare pentru amplasarea conductei de transport gaze naturale.

Daniel Andronache, vicepreședinte al instituției, și arhitectul șef al județului, Amelia Andrei, s-au întâlnit la sediul CJ cu factorii implicați în realizarea rețelei – primarul Bradului, Florin Cazacu, reprezentanții Transgaz Mediaș, ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara și ai Direcției Silvice Hunedoara.

„Realizarea rețelei de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad este un proiect de mare amploare, realizat de Transgaz, care are ca finalitate creșterea calității vieții locuitorilor din municipiul Brad. În prezent, brădenii au apă caldă și căldură furnizate în sistem centralizat, la prețuri ridicate, de către centrala pe păcură, sau au renunțat definitiv la acest serviciu, din cauza costurilor mari. Odată introdus gazul metan, apare astfel o sursă alternativă de încălzire a locuințelor și va scădea consumul de lemn de foc”, susțin reprezentanții CJ Hunedoara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =

Mai mult in ACTUALITATE

PSD a câștigat majoritatea primăriilor din județ. Rezultate neoficiale

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

Lucian Rus (PSD) este noul primar al Devei

HunedoaraMea.ro10 iunie 2024

„Târgul European al Castelelor”, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro6 iunie 2024

Demersurile pentru o secţie de Urgenţe modernă în municipiul Hunedoara intră în linie dreaptă

HunedoaraMea.ro5 iunie 2024

Castelul Nopcsa, redat comunității

HunedoaraMea.ro3 iunie 2024

Un consorțiu pentru viitor. PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

HunedoaraMea.ro15 mai 2024

PRESSHub: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat

HunedoaraMea.ro17 aprilie 2024

Proiecte importante pentru municipiul Hunedoara au intrat în faza licitaţiilor publice

HunedoaraMea.ro16 aprilie 2024

Proiect propus de municipalitatea Devei. Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge

HunedoaraMea.ro15 aprilie 2024