COMUNITATE

Recital de flaut la Sala Pro Arte a Colegiului Național „Decebal”. Eveniment caritabil organizat de Clubul Lions Deva Sarmizegetusa pentru copii din centre de plasament

Recital de flaut la Sala Pro Arte a Colegiului Național „Decebal”. Eveniment caritabil organizat de Clubul Lions Deva Sarmizegetusa pentru copii din centre de plasament

Clubul Lions Deva Sarmizegetusa organizează duminică, 4 februarie, evenimentul caritabil „Flute Fantasia” – recital excepțional în cadrul Academiei de Flaut de la Deva.

Concertul va avea loc la Sala Pro Arte a Colegiului Național „Decebal”, începând cu ora 19.00, și va fi susținut de trei soliști internaționali, flautiștii Agata Igras (Polonia), Matei Ioachimescu și pianista Verona Maier.

Intrarea la eveniment se va face pe bază de invitații. Prețul unei invitații este de 15 lei. Invitațiile pot fi obținute de la Cofetăria “Arta” din Deva. Toți banii strânși în urma acestui eveniment vor fi direcționati pentru ajutorarea copiilor din Centrele de Plasament din Brad și Orăștie.

Programul „Flute Fantasia” propune o demonstrație de maximă virtuozitate și spectaculozitate, „fantezii” construite în jurul unor teme din opere celebre, precum Wilhelm Tell, Rigoletto sau Carmen de Georges Bizet, dar și momente de rafinament sonor ce promit să poarte publicul departe de grijile cotidiene.

Cine sunt artiștii

AGATA IGRAS

Agata Igras este un artist versatil, cu peste 20 de ani de carieră internațională ca solistă, membră a unor grupuri camerale de renume sau ca muzician de orchestră.

A lucrat cu nume mari ale muzicii, precum: Emmanuel Pahud, Carlos Bruneel, Patrick Gallois, Lord Yehudi Menuhin, Krzysztof Penderecki, Maxim Vengerov, Placido Domingo, etc.

A înregistrat trei albume solo, care s-au bucurat de critici internaționale pozitive și de nominalizări la premiile „Fryderyk“, „Polish Phonographic Award” și „Clef de Resmusica”. Mai recent albumul „Real Life Song” ce conține lucrări contemporane poloneze, împreună cu soprana Joanna Freszel a câștigat premiul Orphée d’Or 2016.

Agata Igras a studiat la Academia de Muzică “Fryderyk Chopin” din Varșovia și la Conservatorul Regal din Haga, este doctor în muzică, iar actualmente predă Flautul la Academia de Muzică „Fryderyk Chopin” din Varșovia și la Academia de Arte din Szczecin. Agata Igras este invitată regulat la festivaluri internaționale ca solistă, sau pentru a susține cursuri de măiestrie

MATEI IOACHIMESCU

Numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinați muzicieni ai generației sale. Cu o activitate concertistică intensă, Matei Ioachimescu susține concerte ca solist și membru al mai multor ansambluri camerale, prezentând programe de succes ȋn Europa si Asia. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena unde a studiat cu renumita profesoară Barbara Gisler și s-a perfecționat cu profesorii Pierre-Yves Artaud, Heidi Indermühle, Ion-Bogdan Ștefănescu și Renate Armin-Greiss. Matei Ioachimescu este laureat al mai multor distincții si burse (cele al fundațiilor Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin printre altele) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa.

Ca solist prezintă atât concerte clasice, cât și prime audiții ale unor compozitori contemporani, împreună cu orchestre filarmonice din țară și din străinatate. Interesul lui pentru muzica de cameră, îl poartă pe scene precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Budapest Music Center sau Suntory Hall, împreună cu pianiștii Cătălina Butcaru, Mara Dobrescu și Alfredo Ovalles. Este cunoscut pentru turneele naționale Paris, Playlist, Culorile Sunetelor și mai recent proiectul La Vida Loca.

Este invitat ca membru al juriului în competiții internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația. CD-ul de debut, „Lumière”, înregistrat împreună cu pianista Cătălina Butcaru și apărut în anul 2014, reprezintă, potrivit criticilor, un album de referință în lumea muzicii de cameră pentru aceste instrumente.

VERONA MAIER

Pianista Verona Maier desfăşoară o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri, concerte şi cursuri de măiestrie susţinute atât în ţară cât şi în străinătate.

Manifestând o preferinţă deosebită pentru domeniul muzicii de cameră, îi acordă acesteia un loc privilegiat în preocupările sale. Din vasta literatură camerală şi-a însuşit şi a susţinut în recitaluri programe ce acoperă atât repertoriul clasic, cât şi creaţia modernă şi contemporană.

Din 1987 îşi îndreaptă atenţia şi în direcţia muzicii vechi, în acest sens evoluând în formaţii în care susţine partea de clavecin. Repertoriul său de clavecinistă cuprinde lucrări ce aparţin creaţiei muzicale a secolelor XI-XII şi merge până la maeştrii Barocului, trecând prin Renaştere. S-a apropiat şi de repertoriul pentru clavecin al secolului XX.

Verona Maier susţine, de asemenea, concerte la orgă din repertoriul Barocului, alături de alte instrumente.

Evoluând alături de prestigioşi dirijori şi interpreţi din România şi din străinătate, apare în formaţii restrânse cum ar fi duo-urile, trio-urile, cvartete sau cvintete cu pian, dar şi în cadrul unor orchestre de cameră, cum ar fi Orchestra de Cameră Radio, Orchestra de Cameră Simfonietta, Orchester Contemporary Opera Zürich.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

seventeen − 14 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

noima finisaj

Finisajul expoziției NOIMA 15, la Institutul Cultural Român din Budapesta

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2018
casa de sanatate

Ați pierdut cardul național de sănătate, vi s-a furat sau deteriorat? Ce trebuie să faceți pentru a obține un nou card

HunedoaraMea.ro13 septembrie 2018
lansare elisabeta bogatan

Elisabeta Bogățan – maestră a slovei (A)

HunedoaraMea.ro12 septembrie 2018
autobuze

Transport gratuit cu autobuzele administrate de municipalitate pentru elevii care învață la școlile din Deva

HunedoaraMea.ro10 septembrie 2018
Foto Vioara lui Enescu

Turneul naţional extraordinar „Vioara lui George Enescu” ajunge la Deva. Concert al violonistului Gabriel Croitoru la Sala Pro Arte a Colegiului Naţional „Decebal”

HunedoaraMea.ro10 septembrie 2018
bogatan

Lansare de carte a poetei Elisabeta Bogățan. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro5 septembrie 2018
mana bronz ulpia

O mână din bronz descoperită la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, exponatul lunii la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro4 septembrie 2018
afis teatru

Teatrul de Artă Deva deschide stagiunea 2018 – 2019

HunedoaraMea.ro3 septembrie 2018
AFIS MODI MARIA

Expoziție de pictură a artistei Maria Modi, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro31 august 2018