ACTUALITATE

Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a surpat din nou și a fost închis circulației. Situl arheologic poate fi vizitat de cei dispuși să meargă pe jos câțiva kilometri

Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a surpat din nou și a fost închis circulației. Situl arheologic poate fi vizitat de cei dispuși să meargă pe jos câțiva kilometri

Drumul județean spre situl UNESCO Sarmizegetusa Regia s-a rupt în urma ploilor căzute în ultimele zile, iar administrația județului a luat miercuri măsura închiderii drumului.

Râul a săpat în mal, sub drum, şi o porțiune considerabilă din drum s-a surpat în albia râului, punând în pericol siguranța turiștilor care ar fi urcat cu un autoturism sau un autocar la cetatea dacică.

„Având în vedere deteriorarea accentuată a unei porțiuni din DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a luat măsura închiderii acestui drum cu barieră pe sectorul cuprins între sediul punctului de lucru al administrației sitului de la Grădiștea de Munte (expoziția ”Inima aurului dacic”) până la destinație”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a convocat joi dimineața, la sediul Primăriei Orăștioara de Sus, Grupul de Suport tehnic pentru evaluarea consecințelor și stabilirea măsurilor care se impun.

Chiar dacă drumul spre Sarmizegetusa Regia este închis circulației auto pe Valea Albă, situl este în continuare  deschis pentru vizitare. Turiștii care vor să ajungă la cetatea dacică sunt nevoiți să parcurgă ultimii patru kilometri pe jos.

În august 2016, drumul între Costești și Sarmizegetusa Regia a fost afectat de viiturile provocate de o ploaie torențială. Pe trei porțiuni de drum s-au constatat probleme majore, fiind afectat carosabilul, iar patru porțiuni au suferit deteriorări mai puțin grave (gabioane deplasate și alunecări de teren).

În iulie 2018, drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost blocat de viituri și alunecări de teren provocate de ploi torențiale.

Pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă și parcarea de la km 36+525 au avut loc două alunecări de teren. Prima, de intensitate mai scăzută, s-a produs în zona Șerpăriei, blocând parțial drumul județean. Cea de a doua alunecare de teren, care a blocat în întregime drumul, s-a produs la 50 de metri mai jos de parcarea de la km 36+525.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

1 × three =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

tir

Un bărbat fost prins sub un TIR în timp ce încerca să-l repare. GALERIE FOTO

HunedoaraMea.ro9 aprilie 2019
spital ambulanta

Prelevare de organe la Spitalul Județean de Urgență Deva. Un bărbat aflat în moarte cerebrală și-a donat organele pentru a salva alte vieți

HunedoaraMea.ro9 aprilie 2019
bibliotecile anului 2017 (29)

Sebastian Bara și-a dat demisia din PNL

HunedoaraMea.ro8 aprilie 2019
delia badu

Noul manager al Spitalului Județean din Deva și-a preluat mandatul și spune că vrea să “curețe” spitalul de infecțiile nosocomiale

HunedoaraMea.ro8 aprilie 2019
cerb

Braconieri anchetați pentru uciderea unui cerb, în zona Hațegului

HunedoaraMea.ro8 aprilie 2019
sarmizegetusa restaurare

Proiect de restaurare a sitului Sarmizegetusa Regia, prezentat la Deva

HunedoaraMea.ro7 aprilie 2019
Expo Geoparc Germania2

Geoparcul Dinozaurilor a prezentat în Germania o expoziție de promovare a patrimoniului geoparcurilor europene

HunedoaraMea.ro4 aprilie 2019
mintia

Peste 4.000 de apartamente din Deva, fără apă caldă şi căldură

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2019
tir rasturnat

Un autocamion cu var s-a răsturnat pe drumul Deva – Brad, la Vălișoara

HunedoaraMea.ro1 aprilie 2019