ACTUALITATE

Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a surpat din nou și a fost închis circulației. Situl arheologic poate fi vizitat de cei dispuși să meargă pe jos câțiva kilometri

Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a surpat din nou și a fost închis circulației. Situl arheologic poate fi vizitat de cei dispuși să meargă pe jos câțiva kilometri

Drumul județean spre situl UNESCO Sarmizegetusa Regia s-a rupt în urma ploilor căzute în ultimele zile, iar administrația județului a luat miercuri măsura închiderii drumului.

Râul a săpat în mal, sub drum, şi o porțiune considerabilă din drum s-a surpat în albia râului, punând în pericol siguranța turiștilor care ar fi urcat cu un autoturism sau un autocar la cetatea dacică.

„Având în vedere deteriorarea accentuată a unei porțiuni din DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a luat măsura închiderii acestui drum cu barieră pe sectorul cuprins între sediul punctului de lucru al administrației sitului de la Grădiștea de Munte (expoziția ”Inima aurului dacic”) până la destinație”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a convocat joi dimineața, la sediul Primăriei Orăștioara de Sus, Grupul de Suport tehnic pentru evaluarea consecințelor și stabilirea măsurilor care se impun.

Chiar dacă drumul spre Sarmizegetusa Regia este închis circulației auto pe Valea Albă, situl este în continuare  deschis pentru vizitare. Turiștii care vor să ajungă la cetatea dacică sunt nevoiți să parcurgă ultimii patru kilometri pe jos.

În august 2016, drumul între Costești și Sarmizegetusa Regia a fost afectat de viiturile provocate de o ploaie torențială. Pe trei porțiuni de drum s-au constatat probleme majore, fiind afectat carosabilul, iar patru porțiuni au suferit deteriorări mai puțin grave (gabioane deplasate și alunecări de teren).

În iulie 2018, drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost blocat de viituri și alunecări de teren provocate de ploi torențiale.

Pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă și parcarea de la km 36+525 au avut loc două alunecări de teren. Prima, de intensitate mai scăzută, s-a produs în zona Șerpăriei, blocând parțial drumul județean. Cea de a doua alunecare de teren, care a blocat în întregime drumul, s-a produs la 50 de metri mai jos de parcarea de la km 36+525.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

15 + thirteen =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

Afis Expo Dacia Felix

Expoziție în Belgia despre istoria României, cu piese din patrimoniul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
arta bizantina

Expoziție de artă bizantină și concert de muzică bizantină, de “Zilele Icoanei”, la Deva

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
geoagiu incendiu main

Mai multe locuințe din Geoagiu, mistuite de flăcări. Un bărbat și-a pierdut viața în incendiu

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
accidente

Accident grav la Petroșani. Un șofer a căzut cu mașina de pe un pod

HunedoaraMea.ro13 octombrie 2019
ambulanta

Accident pe DN 66, la Băcia. Trei persoane au fost rănite după ce un șofer a intrat cu mașina într-un gard

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2019
turisti cehi 2

Șapte turiști cehi s-au împotmolit cu mașinile de teren în Retezat. Au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2019
spital deva

Un nou manager interimar la Spitalul Județean de Urgență Deva

HunedoaraMea.ro8 octombrie 2019
Robert Kulcsar

Salvator de vieți și în afara serviciului. Un pompier hunedorean i-a acordat primul ajutor unui bărbat care a suferit un infarct

HunedoaraMea.ro7 octombrie 2019
nod sebes

Autostrada Orăștie – Sibiu, închisă 24 de ore între nodurile rutiere de la Lancrăm și Vințișoara

HunedoaraMea.ro6 octombrie 2019