ACTUALITATE

Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a surpat din nou și a fost închis circulației. Situl arheologic poate fi vizitat de cei dispuși să meargă pe jos câțiva kilometri

Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a surpat din nou și a fost închis circulației. Situl arheologic poate fi vizitat de cei dispuși să meargă pe jos câțiva kilometri

Drumul județean spre situl UNESCO Sarmizegetusa Regia s-a rupt în urma ploilor căzute în ultimele zile, iar administrația județului a luat miercuri măsura închiderii drumului.

Râul a săpat în mal, sub drum, şi o porțiune considerabilă din drum s-a surpat în albia râului, punând în pericol siguranța turiștilor care ar fi urcat cu un autoturism sau un autocar la cetatea dacică.

„Având în vedere deteriorarea accentuată a unei porțiuni din DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a luat măsura închiderii acestui drum cu barieră pe sectorul cuprins între sediul punctului de lucru al administrației sitului de la Grădiștea de Munte (expoziția ”Inima aurului dacic”) până la destinație”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a convocat joi dimineața, la sediul Primăriei Orăștioara de Sus, Grupul de Suport tehnic pentru evaluarea consecințelor și stabilirea măsurilor care se impun.

Chiar dacă drumul spre Sarmizegetusa Regia este închis circulației auto pe Valea Albă, situl este în continuare  deschis pentru vizitare. Turiștii care vor să ajungă la cetatea dacică sunt nevoiți să parcurgă ultimii patru kilometri pe jos.

În august 2016, drumul între Costești și Sarmizegetusa Regia a fost afectat de viiturile provocate de o ploaie torențială. Pe trei porțiuni de drum s-au constatat probleme majore, fiind afectat carosabilul, iar patru porțiuni au suferit deteriorări mai puțin grave (gabioane deplasate și alunecări de teren).

În iulie 2018, drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost blocat de viituri și alunecări de teren provocate de ploi torențiale.

Pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă și parcarea de la km 36+525 au avut loc două alunecări de teren. Prima, de intensitate mai scăzută, s-a produs în zona Șerpăriei, blocând parțial drumul județean. Cea de a doua alunecare de teren, care a blocat în întregime drumul, s-a produs la 50 de metri mai jos de parcarea de la km 36+525.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

fifteen + 8 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

autostrada 2

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, între Șoimuș și Ilia, deschis circulației. VIDEO

HunedoaraMea.ro14 august 2019
smurd isu

Accident mortal la Petroșani. Un tânăr a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură

HunedoaraMea.ro12 iulie 2019
mina petrila

CJ Hunedoara ar putea prelua patrimoniul fostei mine Petrila

HunedoaraMea.ro10 iulie 2019
accident fornadie 01

Un tractor s-a răsturnat peste doi oameni, la Fornădie. FOTO

HunedoaraMea.ro3 iulie 2019
Casa Sanatate

Casa de Sănătate Hunedoara: Noutăți în aplicarea Contractului-cadru în semestrul II al anului 2019

HunedoaraMea.ro2 iulie 2019
medicina legala

Tragedie la Orăștie. Un tânăr a murit, înecat într-o baltă de la marginea orașului

HunedoaraMea.ro13 iunie 2019
accident bretea strei 2

TRAGEDIE pe DN 66, la Bretea Streiului. Doi morți și un rănit grav, într-un cumplit accident. FOTO

HunedoaraMea.ro12 iunie 2019
accident ilia

Patru muncitori la autostradă, răniți după ce microbuzul care îi transporta pe șantier a intrat într-un copac

HunedoaraMea.ro10 iunie 2019
accident lesnic dn 7

Accident cu trei răniți, pe DN 7, la Leșnic. Se circulă alternativ

HunedoaraMea.ro8 iunie 2019