ACTUALITATE

Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a surpat din nou și a fost închis circulației. Situl arheologic poate fi vizitat de cei dispuși să meargă pe jos câțiva kilometri

Drumul spre Sarmizegetusa Regia s-a surpat din nou și a fost închis circulației. Situl arheologic poate fi vizitat de cei dispuși să meargă pe jos câțiva kilometri

Drumul județean spre situl UNESCO Sarmizegetusa Regia s-a rupt în urma ploilor căzute în ultimele zile, iar administrația județului a luat miercuri măsura închiderii drumului.

Râul a săpat în mal, sub drum, şi o porțiune considerabilă din drum s-a surpat în albia râului, punând în pericol siguranța turiștilor care ar fi urcat cu un autoturism sau un autocar la cetatea dacică.

„Având în vedere deteriorarea accentuată a unei porțiuni din DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a luat măsura închiderii acestui drum cu barieră pe sectorul cuprins între sediul punctului de lucru al administrației sitului de la Grădiștea de Munte (expoziția ”Inima aurului dacic”) până la destinație”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a convocat joi dimineața, la sediul Primăriei Orăștioara de Sus, Grupul de Suport tehnic pentru evaluarea consecințelor și stabilirea măsurilor care se impun.

Chiar dacă drumul spre Sarmizegetusa Regia este închis circulației auto pe Valea Albă, situl este în continuare  deschis pentru vizitare. Turiștii care vor să ajungă la cetatea dacică sunt nevoiți să parcurgă ultimii patru kilometri pe jos.

În august 2016, drumul între Costești și Sarmizegetusa Regia a fost afectat de viiturile provocate de o ploaie torențială. Pe trei porțiuni de drum s-au constatat probleme majore, fiind afectat carosabilul, iar patru porțiuni au suferit deteriorări mai puțin grave (gabioane deplasate și alunecări de teren).

În iulie 2018, drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost blocat de viituri și alunecări de teren provocate de ploi torențiale.

Pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă și parcarea de la km 36+525 au avut loc două alunecări de teren. Prima, de intensitate mai scăzută, s-a produs în zona Șerpăriei, blocând parțial drumul județean. Cea de a doua alunecare de teren, care a blocat în întregime drumul, s-a produs la 50 de metri mai jos de parcarea de la km 36+525.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 18 =

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020