COMUNITATE

„Sară de colinde”, la Orăștioara de Jos. Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Călușarii din Orăștioara de Jos și alți îndrăgiți interpreți vă aduc colinde și datini din străbuni

Cristian Fodor
„Sară de colinde”, la Orăștioara de Jos. Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Călușarii din Orăștioara de Jos și alți îndrăgiți interpreți vă aduc colinde și datini din străbuni

Hannelore PETROVAI

Cel mai potrivit loc în care poți să te bucuri de frumusețea colindelor și a tradițiilor de Crăciun este satul românesc. Aici au apărut colindele pe care le îndrăgim și le cântăm la rândul nostru, aici s-au păstrat tradițiile cu care, pe bună dreptate, ne mândrim noi, românii.

Avem parte de concerte de colinde organizate în centrele orașelor, dar ne întoarcem tot mai rar în satele bunicilor noștri, unde se păstrează și acum obiceiuri străvechi ale Crăciunului și se cântă colinde autentice ce vestesc Nașterea Mântuitorului.

Tradițiile populare sunt o parte din sufletul nostru, sunt parte din identitatea noastră de neam. Sunt de prețuit cei care se implică în păstrarea și transmiterea lor generațiilor următoare și ne fac să (re)descoperim frumusețea satului românesc. Este ceea ce face Asociația Culturală “Izvorul Colnicului” din Orăștioara de Jos pentru o localitate bogată în istorie și în tradiții.

În această perioadă luminată de sărbătoarea Nașterii Domnului,  Asociația „Izvorul Colnicului” a pregătit o “Sară de colinde” specială, la Orăștioara de Jos.

Evenimentul va avea loc vineri, 6 decembrie, începând cu ora 19.00, la Căminul Cultural din Orăștioara de Jos. Sunteți invitați să vă bucurați sufletele cu colinde autentice în interpretarea unor îndrăgiți artiști ai cântecului popular: Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Gheorghe Lăscoiu, Lorena Pascu și Grupul Folcloric “Lele de la Orăștie”, Daniela Matei, Denisa Gherendi, Larisa Săndescu, Andreea Lazăr, grup de colindători din Orăștioara de Jos, alături de Taraful Neluțu Urs și Călușarii din Orăștioara de Jos. Prezintă: Ioana Pop

Evenimentul este susținut de Asociația Culturală “Izvorul Colnicului”, Primăria Beriu și localnicii satului Orăștioara de Jos.

Parteneri media: UnuTV Deva, RadioColor Orăștie.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 3 =

Mai mult in COMUNITATE

Expoziție cu vânzare de mărțișoare handmade, la Deva

HunedoaraMea.ro25 februarie 2021

Spitalul din Hunedoara revine la normal. Unitatea medicală a redevinit „spital suport COVID”

HunedoaraMea.ro11 februarie 2021

Trei cabinete de vaccinare cu AstraZeneca în județul Hunedoara. Programările încep astăzi

HunedoaraMea.ro10 februarie 2021

Cursuri gratuite de manager proiect, expert în fonduri europene și contabilitate, la Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro29 ianuarie 2021

Moș Crăciun vine la Biblioteca Județeană (A)

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2020

ANUNȚ. Redeschiderea Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva (A)

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2020

Expoziție de grafică umoristică, la Muzeul din Deva. Artistul Liviu Stănilă prezintă “MAGNA CaricatURIA”

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Secția de împrumut a Bibliotecii Județene, închisă temporar

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2020

Devenii vor avea o nouă parcare în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ

HunedoaraMea.ro27 august 2020