COMUNITATE

„Sară de colinde”, la Orăștioara de Jos. Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Călușarii din Orăștioara de Jos și alți îndrăgiți interpreți vă aduc colinde și datini din străbuni

Cristian Fodor
„Sară de colinde”, la Orăștioara de Jos. Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Călușarii din Orăștioara de Jos și alți îndrăgiți interpreți vă aduc colinde și datini din străbuni

Hannelore PETROVAI

Cel mai potrivit loc în care poți să te bucuri de frumusețea colindelor și a tradițiilor de Crăciun este satul românesc. Aici au apărut colindele pe care le îndrăgim și le cântăm la rândul nostru, aici s-au păstrat tradițiile cu care, pe bună dreptate, ne mândrim noi, românii.

Avem parte de concerte de colinde organizate în centrele orașelor, dar ne întoarcem tot mai rar în satele bunicilor noștri, unde se păstrează și acum obiceiuri străvechi ale Crăciunului și se cântă colinde autentice ce vestesc Nașterea Mântuitorului.

Tradițiile populare sunt o parte din sufletul nostru, sunt parte din identitatea noastră de neam. Sunt de prețuit cei care se implică în păstrarea și transmiterea lor generațiilor următoare și ne fac să (re)descoperim frumusețea satului românesc. Este ceea ce face Asociația Culturală “Izvorul Colnicului” din Orăștioara de Jos pentru o localitate bogată în istorie și în tradiții.

În această perioadă luminată de sărbătoarea Nașterii Domnului,  Asociația „Izvorul Colnicului” a pregătit o “Sară de colinde” specială, la Orăștioara de Jos.

Evenimentul va avea loc vineri, 6 decembrie, începând cu ora 19.00, la Căminul Cultural din Orăștioara de Jos. Sunteți invitați să vă bucurați sufletele cu colinde autentice în interpretarea unor îndrăgiți artiști ai cântecului popular: Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Gheorghe Lăscoiu, Lorena Pascu și Grupul Folcloric “Lele de la Orăștie”, Daniela Matei, Denisa Gherendi, Larisa Săndescu, Andreea Lazăr, grup de colindători din Orăștioara de Jos, alături de Taraful Neluțu Urs și Călușarii din Orăștioara de Jos. Prezintă: Ioana Pop

Evenimentul este susținut de Asociația Culturală “Izvorul Colnicului”, Primăria Beriu și localnicii satului Orăștioara de Jos.

Parteneri media: UnuTV Deva, RadioColor Orăștie.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Mai mult in COMUNITATE

Eminescu cel veșnic (A)

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2020

Curs gratuit de inițiere în contabilitate la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro15 ianuarie 2020

Peste 20 de piese din ceramică fină de Batiz, expuse la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro14 ianuarie 2020

„Eminesciana”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană la 170 de ani de la nașterea celui mai mare poet român (A)

HunedoaraMea.ro13 ianuarie 2020

Devenii pot plăti impozitele și taxele locale pe acest an

HunedoaraMea.ro6 ianuarie 2020

HunedoaraMea.ro vă urează un An Nou fericit! La mulți ani!

HunedoaraMea.ro1 ianuarie 2020

HunedoaraMea.ro vă urează Crăciun fericit!

HunedoaraMea.ro24 decembrie 2019

Recomandările HunedoaraMea pentru weekend

HunedoaraMea.ro20 decembrie 2019

Lansarea ediției în limba engleză a volumului „Muzeul din Deva. Arc peste timp”, autor dr. Iosif Vasile Ferencz

HunedoaraMea.ro19 decembrie 2019