COMUNITATE

„Sară de colinde”, la Orăștioara de Jos. Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Călușarii din Orăștioara de Jos și alți îndrăgiți interpreți vă aduc colinde și datini din străbuni

Cristian Fodor
„Sară de colinde”, la Orăștioara de Jos. Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Călușarii din Orăștioara de Jos și alți îndrăgiți interpreți vă aduc colinde și datini din străbuni

Hannelore PETROVAI

Cel mai potrivit loc în care poți să te bucuri de frumusețea colindelor și a tradițiilor de Crăciun este satul românesc. Aici au apărut colindele pe care le îndrăgim și le cântăm la rândul nostru, aici s-au păstrat tradițiile cu care, pe bună dreptate, ne mândrim noi, românii.

Avem parte de concerte de colinde organizate în centrele orașelor, dar ne întoarcem tot mai rar în satele bunicilor noștri, unde se păstrează și acum obiceiuri străvechi ale Crăciunului și se cântă colinde autentice ce vestesc Nașterea Mântuitorului.

Tradițiile populare sunt o parte din sufletul nostru, sunt parte din identitatea noastră de neam. Sunt de prețuit cei care se implică în păstrarea și transmiterea lor generațiilor următoare și ne fac să (re)descoperim frumusețea satului românesc. Este ceea ce face Asociația Culturală “Izvorul Colnicului” din Orăștioara de Jos pentru o localitate bogată în istorie și în tradiții.

În această perioadă luminată de sărbătoarea Nașterii Domnului,  Asociația „Izvorul Colnicului” a pregătit o “Sară de colinde” specială, la Orăștioara de Jos.

Evenimentul va avea loc vineri, 6 decembrie, începând cu ora 19.00, la Căminul Cultural din Orăștioara de Jos. Sunteți invitați să vă bucurați sufletele cu colinde autentice în interpretarea unor îndrăgiți artiști ai cântecului popular: Cristian Fodor, Eugen Pistol, Adelina Georgescu, Gheorghe Lăscoiu, Lorena Pascu și Grupul Folcloric “Lele de la Orăștie”, Daniela Matei, Denisa Gherendi, Larisa Săndescu, Andreea Lazăr, grup de colindători din Orăștioara de Jos, alături de Taraful Neluțu Urs și Călușarii din Orăștioara de Jos. Prezintă: Ioana Pop

Evenimentul este susținut de Asociația Culturală “Izvorul Colnicului”, Primăria Beriu și localnicii satului Orăștioara de Jos.

Parteneri media: UnuTV Deva, RadioColor Orăștie.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 18 =

Mai mult in COMUNITATE

Se deschide Ștrandul Municipal din Deva

HunedoaraMea.ro9 iulie 2020

Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată (A)

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Se redeschid sălile de lectură și centrele Biblionet ale Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” din Deva

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Începe distribuirea produselor de igienă în Deva, tranșa a doua

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

Platforma produsdehunedoara.ro, lansată oficial

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

Artefacte restaurate de Muzeul din Deva: un vas ceramic preistoric, descoperit pe șantierul autostrăzii Deva-Orăştie

HunedoaraMea.ro15 iunie 2020

ANUNȚ ANGAJARE. Angajăm personal Magazin Fornetti Deva

HunedoaraMea.ro15 iunie 2020

Fără penalizări la cărțile împrumutate de la Biblioteca Județeană înaintea stării de urgență

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Biblioteca Județean din Deva se redeschide pentru public

HunedoaraMea.ro19 mai 2020